Woodion innovaatio tuo vedenkestävän puun kylpyhuoneisiin

Woodion materiaali-innovaatio - vedenkestävä puukomposiitti pesuallas

Uusi puu -hankkeen uusimpiin jäseniin lukeutuu Woodio. Yritys valmistaa ensimmäisenä maailmassa sarjatuotantona puisia lavuaareja ja muita ekologisia kylpyhuonekalusteita kehittämänsä materiaali-innovaation avulla.

Woodio on vuonna 2016 perustettu design-alan yritys. Helsinkiläisyrityksen kehittämä vedenkestävä massiivipuukomposiitti on kaunis ja ympäristöystävällinen materiaali, joka soveltuu monenlaisiin kalusteisiin.

Yrityksen perustaja, toimitusjohtaja Petro Lahtinen toteaa massiivipuukomposiitin olevan merkittävä uusi ekologinen sisustamisen materiaalivaihtoehto.

– Kehittämällämme puukomposiitilla on paljon samoja ominaisuuksia kuin keramiikalla, mutta se on ekologisempi vaihtoehto. Materiaali valmistetaan uusiutuvasta puusta, ja se voidaan käytöstä poiston jälkeen hyödyntää energiana, toisin kuin keramiikkajäte.

Woodion massiivipuukomposiitti on kovaa ja läpeensä vedenkestävää. Materiaalialla on vedenkestävyyden lisäksi monia muitakin hyviä ominaisuuksia, Lahtinen toteaa.

– Puukomposiittia on helppo työstää puutyökaluilla. Käyttämällä luonnollisia väriaineita ja eri kokoisia puuhakkeita materiaalin ulkonäköä voidaan muokata lähes rajattomasti. Valmis lopputuote tuntuu käteen hyvin miellyttävältä.

Tuotevalikoima laajenee

Yrityksessä työskentelee neljä henkilöä. Materiaalina käytettävä haapahake tulee mikkeliläiseltä alihankkijalta.

Design-kylpyhuoneiden pesualtaat olivat ensimmäinen sovellus, jonka Woodio lanseerasi uudelle materiaalille. Maaliskuun 2018 alussa yritys avasi showroomin Helsingin keskustassa.

– Tulevaisuudessa laajennamme Woodio-tuotemerkillä tuotevalikoimaa kylpyhuone- ja keittiötuotteissa. Lisäksi materiaalille etsitään muita mahdollisia käyttökohteita.

Yhtiön tulevaisuuden suunnitelmissa on hakea kasvua viennistä. Lupaavia vientimaita ovat esimerkiksi Tanska ja Japani, joissa arvostetaan ekologisia design-tuotteita.

Lue lisää puukomposiittituotteiden valmistuksesta ja materiaalin laajemmasta yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Edellinen artikkeli
Lost in the Wood(s) – kirja julkaistu
Seuraava artikkeli
Suomi ja Ruotsi vahvistavat yhteistyötä – Uusi puu esitteli puupohjaisia ratkaisuja ForestFriendsForever-konferenssissa