Uusi puun toimintakertomus 2021

Uusi puu -hankkeen vuoden 2021 toimintakertomus on julkaistu ja sen voi ladata alla olevasta linkistä. Uusi puu on saavuttanut vakiintuneen aseman ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa jakavana toimijana sekä suomalaisen metsäbiotalouden osaamisen konkretisoijana. Uusi puu -hankkeen vuoden 2021 toimintaan vaikutti edelleen
vahvasti Korona-epidemia. Uusi puu -kilpailun kymmenhenkinen tuomaristo työskenteli ja tapasi verkossa, samoin finalistit ja voittajat julistettiin verkkotapahtumissa. Finalistien pitchaukset toteutettiin videoina, koska fyysinen tapaaminen tuomariston kanssa ei ollut mahdollista. Samoin tuomariston kommentit finalisteista ja henkilökohtaiset haastattelut videoitiin ja julkaistiin vuoden aikana Uusi puun YouTube -kanavalla.

Fyysisten tilaisuuksien ja näyttelyiden peruuntuessa päätettiin keväällä 2021 kuvata myös joukko Uusi puu -ratkaisukuvauksia, joita hyödynnetään jatkossa osana Uusi puun fyysisiä ja virtuaalisia näyttelyjä ja esittelyjä. Syyskuussa Uusi puu osallistui Kuntamarkkinoiden verkkotapahtumaan. Varsinainen Uusi puun näyttelytoiminta alkoi vasta lokakuussa 2021 ja jatkui vilkkaana joulukuun alkuun, jolloin koronarajoitukset taas kiristyivät. Lokakuussa järjestettiin Uusi puu -näyttely valtakunnallisten Metsäpäivien osallistujille ja marraskuussa Päättäjien Metsäakatemian 50. juhlakurssin osallistujille. Marraskuun lopussa organisoitiin Metsien Suomi -hankkeen ja viestintätoimisto Manifeston kanssa kaksipäiväinen pressitapahtuma, jossa vieraili noin 70 toimittajaa ja somevaikuttajaa. Tämän lisäksi Uusi puu järjesti sidosryhmäiltatilaisuuden, johon kutsuttiin metsäbiotalousalan toimittajia ja hankeyritysten edustajia ja heidän viiteryhmiensä edustajia. Joulukuussa Uusi puu -näyttely avattiin Äänekosken kaupungintalolla, jossa järjestettiin historian ensimmäinen Kuntapäättäjien Metsäakatemia yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen vaikuttajaviestinnän kanssa. Kurssilla toteutettiin kaksi etäjaksoa sekä lähijakso, jossa Uusi puu -näyttely esiteltiin kuntapäättäjille sekä se jäi joulukuun ajaksi Äänekosken kaupungintalolle yleisön tutustuttavaksi.

Uusi puu -hanke edistää puupohjaisten tuotteiden käyttöä lisäämällä ymmärrystä puun käyttöön perustavasta bio- ja kiertotaloudesta. Hankkeen missiona on kertoa, mihin puu pystyy. Hanke esittelee konkreettisia esimerkkejä olemassa olevista puupohjaisista tuotteista ja lähitulevaisuuden kestävistä ratkaisuista. Esimerkkien avulla tuodaan esiin puupohjaisten ratkaisujen yhteiskunnallinen merkitys kestävän kehityksen, talouden ja työllisyyden sekä hyvinvoinnin tukemisessa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

Uusi puun jäsenistö kattaa koko puukuitupohjaisen biotuoteteollisuuden metsänomistajista aina biotuotteita kehittäviin, valmistaviin ja markkinoiviin yrityksiin sekä alan yhteisöihin.

Uusi puun toimintakertomus 2021

Lisätietoja:

Virpi Korhonen
projektipäällikkö
Uusi puu -hanke
Metsäviestintä Oy
puh: 0400 697973
virpi.korhonen (at) uusipuu.fi
www.uusipuu.fi

Edellinen artikkeli
Uusi puu -näyttely avasi Pro Puu ry:n 25-vuotisjuhlavuoden
Seuraava artikkeli
Äänestä Uusi puu -tuote 2022