Uusi puun toimintakertomus 2020 julkaistu

Uusi puu -hankkeen vuoden 2020 toimintakertomus on julkaistu ja sen voi ladata alla olevasta linkistä. Uusi puu on saavuttanut vakiintuneen aseman suomalaisen metsäbiotalouden osaamisen konkretisoijana. Hankkeen vuoden 2020 alkuvuoden toimintaan vaikutti vahvasti koronaepidemia, mikä aiheutti miltei kaikkien fyysisten Uusi puu -näyttelyiden peruuntumisen. Vuoden 2020 aikana toteutettiin mittava ilme- ja viestintäuudistus ja järjestettiin viestintätoimiston kanssa kolmipäiväinen mediatapahtuma, mihin saapui lähes 60 toimittajaa ja somevaikuttajaa. Lisäksi Uusi puu -näyttely oli lokakuussa esillä Jyväskylän kaupunginkirjastossa.

Uusi puu -hanke edistää puupohjaisten tuotteiden käyttöä lisäämällä ymmärrystä puun käyttöön perustavasta bio- ja kiertotaloudesta. Hankkeen missiona on kertoa, mihin puu pystyy. Hanke esittelee konkreettisia esimerkkejä olemassa olevista puupohjaisista tuotteista ja lähitulevaisuuden kestävistä ratkaisuista. Esimerkkien avulla tuodaan esiin puupohjaisten ratkaisujen yhteiskunnallinen merkitys kestävän kehityksen, talouden ja työllisyyden sekä hyvinvoinnin tukemisessa ja
ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

Uusi puun jäsenistö kattaa koko puukuitupohjaisen biotuoteteollisuuden metsänomistajista aina biotuotteita kehittäviin, valmistaviin ja markkinoiviin yrityksiin sekä alan yhteisöihin.

Uusi Puun toimintakertomus 2020

Lisätietoja:

Virpi Korhonen
projektipäällikkö
Uusi puu -hanke
Metsäviestintä Oy
puh: 0400 697973
virpi.korhonen (at) uusipuu.fi
www.uusipuu.fi

Edellinen artikkeli
Kutsu: Uusi puu 2021 -kilpailun palkintojenjako ja tuomariston paneeli 29.4.
Seuraava artikkeli
Nanosellusta kehitetty haavasidos Uusi puu 2021 -kilpailun voittoon