Uusi puu yhteistyöhön Tekniikan museon ja Finlandia-talon kanssa

Kuva: Finlandia-talo

Uusi puu -hanke on solminut kaksi uutta kumppanuutta, jotka tuovat uutta näkyvyyttä suomalaisten yritysten ja tutkimuslaitosten puupohjaisille innovaatioille. Uusi puu -näyttely tavoittaa jatkossa myös kuluttajia ja Suomessa vierailevia matkailijoita.

Marraskuun puolivälissä Uusi puu -näyttely on avautunut Tekniikan museoon Helsingin Vanhassakaupungissa. Näyttely havainnollistaa puun käyttöä sekä arkisissa että tulevaisuuden tuotteissa lisäten ymmärrystä siitä, mihin kaikkeen puu pystyy.

”Mukana on myös harvinaisempia puusta valmistettuja tuotteita, kuten koivusta Ioncell –menetelmällä valmistettu tohtori Jenni Haukion puku, jota hän käytti itsenäisyyspäivän juhlissa vuonna 2018. Näyttelyssä on myös puukomposiitista tulostettu kaksimetrinen koivunlehtisilta, joka osallistui tämän vuoden Uusi puu -kilpailuun, kertoo projektipäällikkö Virpi Korhonen.

 
Uusi puu -näyttely on esillä Tekniikan museossa huhtikuun 2024 alkuun asti. Kuvat: Tekniikan museo.

Tekniikan museo on suosittu esimerkiksi koulujen retkikohteena. Suomen Metsäyhdistyksen vetämän Uusi puu -hankkeen näyttely on esillä museossa huhtikuuhun 2024 saakka. Museon perusnäyttelyt Tekniikan maa ja Etäunelmia kertovat suomalaisista teknologian kehittäjinä ja käyttäjinä.

Finlandia-taloon tammikuussa 2025

Parhaillaan perusparannettava Finlandia-talo avautuu elämyksellisenä tapahtumatalona tammikuussa 2025. Nykyisen konferenssi-, kokous-, konsertti- ja tapahtumaliiketoiminnan rinnalle tuodaan suoraan kuluttajille suunnattuja tapahtumatiloja, joiden keskiössä on kokemuksellinen näyttelytoiminta.

Uusi puu -hankkeen innovatiivisia puupohjaisia ratkaisuja esitellään näyttelyn Forest Galleryssa. Finlandia-talon kanssa syksyllä 2023 alkavaa Forest Galleryn suunnittelua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö.

”Näyttelytoiminta on oleellinen osa Uusi puu -hankkeen toimintaa. Hanke on vienyt erilaisissa tapahtumissa viestiä puupohjaisesta biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Nyt pääsemme esittelemään kestävän kehityksen ratkaisuja myös suurelle yleisölle”, sanoo Korhonen.

Lisätietoa

Virpi Korhonen, projektipäällikkö, Uusi puu -hanke, virpi.korhonen(at)smy.fi, p. 0400-697973

www.uusipuu.fi

Uusi puu

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Hanke vie viestiä puupohjaisesta biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Uusi puun päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, joka rahoittaa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta vahvistavaa toimintaa.

Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube: @uusipuu
Instagram: @uusipuu.fi

Hankkeen toimijat

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus – Fiberwood – Jaakkoo-Taara – Jospak – LUT-yliopisto – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – MM Kotkamills – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

Edellinen artikkeli
Tule SuomiAreenassa tapaamaan TikTokista tunnettua pakkaussuunnittelija Outia Uusi puun osastolle
Seuraava artikkeli
Uusi puulla vilkas näyttelykesä ja -syksy