Uusi puu -näyttely keräsi huomiota Eco Expo Aasia -messuilla

Kuva: Suomen Hongkongin pääkonsulaatti.

Suomen Hongkongin pääkonsulaatin Suomi-osastolla esillä olleet puupohjaiset tuotteet kiinnostivat messuvieraita. Uusi puu -hanke toimitti satelliittinäyttelyn konsulaatin käyttöön, jota esitellään sekä vieraille että paikallisissa tapahtumissa.

Suomen Hongkongin pääkonsulaatti osallistui Suomi-osastolla muutaman yrityksen kanssa 26.–29.10.2023 Eco Expo Asia Hongkong -messuille. Osaston keskeisenä teemana oli tuoda esiin Suomea ja Suomen roolia innovatiivisena vihreän siirtymän esimerkkimaana. Pääkonsulaatin ”kulmassa” oli esillä Uusi puu -näyttelyn tuotteita. Uusin puun näyttelykokonaisuus ja konkreettiset tuotteet kiinnostivat useita tahoja. Pöydän vetonaulana toimi Woodion pesuallas. Tuotteista kyseltiin paljon, ja konsulaatin mukaan tuotteille olisi kiinnostusta myös laajemmin Aasiassa. Esimerkiksi Fold-projektissa kehitetystä pakkausmateriaalista esitettiin paljon kysymyksiä ja sille saattaisi olla kiinnostusta sisustus-, valaisin- ja huonekaluteollisuudessa sekä suunnittelijoiden keskuudessa.


Eco Expo Aasia Hongkong -messuilla esiteltiin Suomessa kehitettyjä puupohjaisia materiaaleja ja ratkaisuja. Kuva: Suomen Hongkongin pääkonsulaatti.

Uusi puu

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Hanke vie viestiä puupohjaisesta biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Uusi puun päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, joka rahoittaa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta vahvistavaa toimintaa.

Twitter, LinkedIn, Facebook, YouTube: @uusipuu
Instagram: @uusipuu.fi

Hankkeen toimijat

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus – Fiberwood – Jaakkoo-Taara – Jospak – LUT-yliopisto – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – MM Kotkamills – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

 

 

Edellinen artikkeli
Uusi puulla vilkas näyttelykesä ja -syksy
Seuraava artikkeli
Tervetuloa Tekniikan museon Uusi puu -näyttelyn avajaisiin 7.12.2023