Uusi puu -näyttely avasi Pro Puu ry:n 25-vuotisjuhlavuoden

Uusi puu -näyttely Pro Puu -galleriassa
Kaikkiaan 500 vierasta tutustui Pro Puu -galleriassa järjestettyyn Uusi puu -näyttelyyn tammikuussa 2022. Näyttely avasi Pro Puu -yhdistyksen 25. toimintavuoden. Lahdessa Vesijärven rannalla sijaitseva Pro Puu -galleria tarjosi näyttävät puitteet Uusi puu -jäsenyritysten puupohjaisille tuotteille ja ratkaisuille.

Uusi puu -näyttäyttely avattiin Pro Puu -galleriassa loppiaisen jälkeen ja näyttely oli avoinna yleisölle kuun loppuun asti. –Galleriassa vierailijat ovat olleet aivan ihmeissään siitä, mihin kaikkeen puu pystyy. Kuinka monenlaisia jalosteita ja kotoakin tuttuja tuotteita voidaan tehdä ekologisesti ja kotimaisissa yhtiöissä, galleriassa työskentelevä Hanna Gröndahl kertoo. Kuukauden aikana galleriassa vieraili tasaisella tahdilla puusta ja puun käytöstä kiinnostuneita asiakkaitamme. –Saimme vierailijoiksi myös muutamia opiskelijaryhmiä, muun muassa Koulutuskeskus Salpauksesta, Kiipulan ammattiopistosta ja Puustudion opiskelijaryhmän Aalto-yliopistosta, Gröhndahl sanoo.

   
Pro Puu -galleria tarjosi näyttävät puitteet Uusi puu -jäsenyritysten puupohjaisille tuotteille ja ratkaisuille.

Pro Puu edistää puun käyttöä

Pro Puu -yhdistys on perustettu 20.2.1997. Yhdistyksen tarkoituksena on lujittaa puuseppien ja suunnittelijoiden ammatillista ja aatteellista yhteistyötä. Perustehtävänään se pitää kotimaisten puulajien tunnettuuden edistämistä erinomaisena materiaalina kalusteissa, sisustuksissa ja rakennuksissa. Yhdistyksen toimintatavalle on ominaista kilta-aate, jossa keskeistä on ammattitaidon kehittäminen ja ammatillinen vuorovaikutus.

Pro Puu konsultoi puualan kehityshankkeita

Yhdistys osallistuu aktiivisesti puun käytöstä käytävään keskusteluun ja tekee laaja-alaisesti puualan promootiota ja jakaa keskeistä informaatiota. Innovaatiotoiminta on aktiivista yhteistyössä alan toimijoiden ja koulutuksen kanssa. Konsultointi erilaisissa puuhankkeissa on vakiintunut osaksi toimintaa. Muun muassa Sibeliustalon arkkitehdit, sisustussuunnittelijat ja rakennustoimikunta tukeutuivat Pro Puu -verkoston asiantuntemukseen hankkeen eri vaiheissa.

Pro Puu ry on haluttu osapuoli erilaisissa puualan kehityshankkeissa. Yhteistyö alan toimijoiden ja koulutuksen kanssa on tuottanut vuosien saatossa lukuisia näyttäviä tapahtumia, projekteja ja näyttelyitä. Valtakunnallinen verkottuminen ja kansainväliset kontaktit ylläpitävät toiminnan vireänä ja ajankohtaisaiheita käsittelevänä.

Pro Puu -keskus on suosittu vierailukohde

Pro Puu -keskus sijaitsee Vesijärven matkustajasatamassa, Sibeliustalon naapurissa. Rakennus on entinen Kauppiaitten Teollisuus Oy:n tulitikkutehdas, joka valmistui vuonna 1924. Tulitikkuja valmistettiin vuoteen 1969 saakka. Klassististyylinen tehdasrakennus on säilyttänyt ulkoasunsa hyvin huolimatta käyttötarkoituksen muutoksista.

Pro Puu -galleria on kaunis ja muuntuva näyttelytila, jossa on ympärivuoden esillä monipuolisia puuhun liittyviä kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä. Näyttelyiden ohella tilassa järjestetään myös pienimuotoisia konsertteja, seminaareja ja yksityistilaisuuksia.

Ullakko -galleriassa on Liitosten Arkki – näyttely, jota on vuodesta 2004 lähtien kartutettu kattavaksi puuliitosten kokoelmaksi. Ullakko-gallerian näyttely on auki kesäaikana, 2.5.-31.10.

Sen lisäksi tiloissa sijaitsee Pro Puu -myymälä, jonka hyllyille on valikoitunut suomalaisen puumuotoilun parhaita tuotteita. Valikoimassa on niin käyttöesineitä, koruja, lahjaesineitä kuin paperituotteitakin. Laatu, innovatiivisuus ja eettisyys ovat keskeisiä vaikuttimia tuotteiden valinnassa.

Pro Puun verstaalla työskentelee kaksi puuseppää. He valmistavat mittatilauskalusteita, omien mallistojensa tuotteita sekä pienesineitä.

 

Lahdessa Sibeliustalon naapurissa sijaitseva Pro Puu -keskus on avoinna ma-pe 10-17, la 10-14.

Yhteystiedot:

Pro Puu – keskus / Galleria – Myymälä – Liitosten Arkki
Satamakatu 2 A / 15140 Lahti
puh. 050 321 2667 / galleria (at) propuu.fi
www.propuu.fi

 

Edellinen artikkeli
Uusi puu -näyttely nyt esillä myös virtuaalisesti
Seuraava artikkeli
Uusi puun toimintakertomus 2021