Uusi puu mukana Mitä tutkimustieto kertoo? -tilaisuudessa

Uusi puu osallistui 28.2.2017 Maa- ja metsätalousministeriön järjestämään ”Mitä tutkimustieto kertoo?”- biotalousseminaariin ja sen mediatilaisuuteen sekä paneelikeskusteluun Helsingin Säätytalolla.

Uusi puu toi yli sadan seminaarikävijän ja median edustajan nähtäväksi konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista, jotka jo nyt vastaavat globaaleihin haasteisiin. Esillä olleet tuotteet olivat:

Tiedostavan kuluttajan päivittäistuotteet:
Muovikuppeja korvaavat Huhtamäen kartonkikupit, Pyrollin täysin puupohjaiset patonkikotelot, ja muovikääreitä take away -ruokailussa korvaavat BioWrap -elintarvikekääreet.

Resurssiviisaus: sivuvirta korkeamman jalostusasteen tuotteessa
Kotkamills:in sahanpurusta ja kierrätetystä aaltopahvista valmistettu laminaattipaperi mm. lasten leikkitelineiden rakenteisiin ja Paptic -kuituteknologialla valmistetut puupohjaiset materiaalit korvaavat muovia esimerkiksi ostoskasseissa.

Väestörakenteen muutokset: puupohjaisia ratkaisuja muuttuvan väestön tarpeisiin
Woodcast – Puusta valmistettu kipsi korvaa kipsisavesta valmistettuja perinteisiä kipsausmateriaaleja ja ortopedisia tukia ja Montiseran kuusiuute auttaa ja hoitaa alavirtsatievaivoja. Metsä Tissuen pehmopaperit helpottavat arkea ja edistävät päivittäistä hygieniaa.

Tiedostava kuluttaminen
Stora Enso EcoFishBox -styroksia korvaava kalalaatikko ja Metsä Tissuen alumiinia korvaava paistovuoka.

Edellinen artikkeli
TTY:n Johanna Lahti Uusi puu -hankkeen johtoryhmään
Seuraava artikkeli
Uusi puu mukana Päättäjien metsäakatemian kurssilla 42