Uusi puu -kilpailu 2021 käynnistyi – jätä ehdotuksesi 15.1.2021 mennessä

Puupohjainen biotalous on täällä vahvasti jo nyt. Mikä merkitys ratkaisuilla on Suomen taloudelle ja globaalisti ympäristön kannalta nyt ja tulevaisuudessa? Uusi puu -hanke tuo puupohjaisen biotalouden innovaatiot tutuksi ja etsii jälleen uusia ratkaisuja globaalien megatrendien ja Covid-19:n aiheuttamiin haasteisiin.

Jo neljännen kerran järjestettävän Uusi puu -kilpailun avulla etsitään uusia innovatiivisia puupohjaisia ratkaisuja tiedostavan kuluttamisen, resurssiniukkuuden, kaupungistumisen, väestörakenteen muutosten ja digitalisoitumisen haasteisiin. Kilpailun ajankohtaisena kategoriana on Covid-19, jonka luomiin haasteisiin liittyviä puupohjaisia ratkaisuja kannustetaan ilmoittamaan kilpailuun. Kilpailun kymmenhenkinen tuomaristo koostuu kansanedustajista ja biotalouden asiantuntijoista:

Kansanedustajat

Tiina Elo, vihreät
Sari Multala, kokoomus
Jari Myllykoski, vasemmistoliitto
Anders Norrback, rkp
Arto Pirttilahti, keskusta

Talous ja tutkimus

Ali Harlin, tutkimusprofessori, VTT
Erno Järvinen, toimitusjohtaja, Suomen Metsäsäätiö
Juha-Matti Katajajuuri, asiakaspäällikkö, erikoistutkija, Luke
Nina Kopola, pääjohtaja, Business Finland
Tiina Kähö, toimitusjohtaja, Smart & Clean –säätiö

Uusi puu -kilpailu on järjestetty jo kolme kertaa: vuonna 2014, 2017 ja 2018. Vuoden 2018 kilpailun voittajia olivat Woodly (puupohjainen läpinäkyvä pakkausmateriaali), Soilfood (metsäteollisuuden sivuvirroista jalostetut maanparannuskuidut), Innomost (koivukuoresta valmistettavat kosmetiikan raaka-aineet) ja Woodio (vedenkestävä puukomposiitti).

Kilpailuaika on 22.10.2020 – 15.1.2021 (huom! pidennetty kilpailuaika). Kilpailun säännöt, ilmoittautumislomake ja edellisten voittajien kommentit löytyvät osoitteesta: www.uusipuu.fi/kilpailu. Kaksivaiheisen kilpailun viisi finalistia selviävät Metsäpäivillä 4.2.2021 ja voittaja julkistetaan 27.4.2021 PulPaper -messuilla.

Lisätietoja:

Virpi Korhonen
toiminnanjohtaja, Uusi puu
virpi.korhonen@uusipuu.fi
Puh. 0400 697973

Uusi puu

Kerromme, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, minkä lisäksi hanketta rahoitetaan siihen osallistuvien organisaatioiden jäsenmaksuilla. Suomen Metsäyhdistys vastaa Uusi puu -hankkeen toteutuksesta.

Uusi puu -hankkeen toimijat: DS Smith – Jaakkoo-Taara – Jospak – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – Kotkamills – Lumir – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry – Paperiliitto ry – Paptic – Pyroll – Stora Enso Packaging – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys ry – Suomen Kuitukierrätys – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu/Biotuote ja -prosessitekniikan koulutusohjelma – Tampereen yliopisto/Paperinjalostus- ja pakkaustekniikka – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM –  Walki – Woodio

Edellinen artikkeli
Kuntamarkkinat 2020: Puupohjaisia ratkaisuja kuntahankintoihin
Seuraava artikkeli
Puupohjaisten tuotteiden kirjo yllätti Uusi puu -näyttelyyn tutustuneet sosiaalisen median vaikuttajat