Vesipohjaisen kosmetiikan pakkausmateriaali

Maailman ainoa pakkausmateriaali, joka soveltuu vesipohjaiselle kosmetiikalle, mutta biohajoaa kuin luonnonmukainen puu

Sulapac julkisti viime vuonna 2021 barrier-ratkaisun, jolle on haettu patenttia. Lumene on nyt lanseerannut suosikkituotteensa hyödyntäen Sulapacin ratkaisua vesipohjaisissa kosteusvoiteissaan maailman ensimmäisten kosmetiikkabrändien joukossa. Kyseessä on ensimmäinen vesipohjaisille emulsioille soveltuva pakkausmateriaali, joka biohajoaa kuin luonnonmukainen puu.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kosmetiikkamarkkinasta 90 % koostuu vesipohjaisista emulsioista, mutta niille ei ole aikaisemmin ollut soveltuvaa pakkausmateriaalia, joka biohajoaa biomassaksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi samankaltaisessa ajanjaksossa kuin luonnonmukainen puu. Uusien Lumene-purkkien sisäosa on valmistettu vastuullisesti hankituista, luonnossa esiintyvistä savimineraaleista ja kasvipohjaisista sideaineista. Se on 98 % biopohjaista. Pakkauksen ulkokuori on valmistettu FSC-sertifioidusta (FSC® C158142) puusta, joka on peräisin teollisuuden sivuvirroista sekä kasvipohjaisista sidosaineista, Sulapac-materiaalia sekin. Luonnossa esiintyvät pieneliöt voivat syödä niitä. Kaikki Sulapac-materiaalit ovat turvallisia ihmisille ja ympäristölle.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kauneus- ja hyvinvointisegmentin vuotuinen arvo on tällä hetkellä lähes $500 miljardia ja markkinan arvioidaan kasvavan vuosittain 4,75%. Samanaikaisesti edelläkävijät ovat odottaneet kestävän kehityksen pakkausratkaisuja. Sulapacin materiaali sopii valmiisiin muovin käsittelyyn tarkoitettuihin laitteisiin mahdollistaen käytännöllisen ja resurssitehokkaan siirtymän kohti muoviroskatonta tulevaisuutta.

Muita tietoja

Sulapac Oy vauhdittaa muoviroskatonta tulevaisuutta kauniilla ja käytännöllisillä materiaaleilla, jotka ovat suunniteltu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja luontoa mukaillen. Sulapacilla voi korvata perinteisen fossiilipohjaisen muovin.

Lue lisää:

www.sulapac.com

Twitter

LinkedIn

Facebook

Instagram

Pinterest