Vastuulliset takeaway-pakkaukset ja juomamukit Norwich City FC:lle

MM Kotkamillsin ja Pyroll Pakkaukset Groupin kehittämässä tarjoilupakkausratkaisussa yhdistyvät sekä suojakerroskartongin helppo kierrätettävyys että kierrätyksen järjestäminen erilaisissa tapahtumissa. Näin ollen pakkausratkaisu edesauttaa vähäjätteisten ja vähäpäästöisten yleisötapahtumien järjestämistä. Norwich City FC:lle valmistettuun takeaway-pakkaussarjaan kuuluvat salaattirasia, hampurilaisrasia ja muki. Pakkaussarja on kahden Uusi puu -hankkeen jäsenyrityksen, MM Kotkamillsin ja Pyroll Groupin esimerkki suomalaisesta yhteistyöstä ja osaamisesta.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Pakkaussarjassa on käytetty MM Kotkamillsin valmistamaa täysin kierrätettävää kartonkia. Kartonkiin käytetty puuraaka-aine on hankittu kestävästi hoidetuista, sertifioiduista lähteistä. Käytön jälkeen pakkaukset ja mukit kierrätetään niille varattuihin keräysastioihin, jolloin kartonkiastioiden sisältämä puukuitu saadaan helposti kerättyä ja kierrätettyä muiden paperi- tai kartonkituotteiden raaka-aineeksi. Puukuitu voidaan ensimmäisen käyttökertansa jälkeen käyttää uudestaan jopa 25 kertaa uudelleen.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

MM Kotkamillsin kartonkia käyttämällä kierrättämisestä tulee helpompaa ja edullisempaa, kun kartongissa ei enää ole erillistä erotusprosessia vaativaa PE-muovikerrosta. Käytetyistä pakkauksista saadaan neitseellistä sellua edullisempaa raaka-ainetta uusiotuotteisiin. Kierrätettävien pakkausten ja astioiden käyttö tuo säästöjä myös jätemaksuihin, kun kaatopaikalle vietävän jätteen määrä vähenee. Ratkaisun markkinapotentiaali on valtava ja globaali, sillä niin isot kuin pienetkin brändinomistajat etsivät uusia vaihtoehtoja ja ratkaisuja pakkauksilleen.

Muita tietoja

MM Kotkamillsin ja Pyroll Pakkaukset Groupin yhteistyö toimii uranuurtajana innovatiivisten ratkaisujen hyödyntäjänä. Tämä on erinomainen esimerkki siitä, että tarvitaan verkostoja ja yhteistyötä. Loppujen lopuksi saadaan hyvä kiertämään.