Tutkimusta kuitupohjaisten pakkausten kehittämiseksi

Kuitupohjaisten pakkausratkaisuiden edelläkävijä – LUT Pakkaustekniikka

Uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen ekologisten pakkausratkaisujen kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Kuluttajakäyttäytymisen muutos ja pakkausmateriaalien kiristyvät ympäristövaatimukset tuovat uusia haasteita pakkaaville yrityksille ja pakkausvalmistajille. LUT Pakkaustekniikan toiminnan kivijalkana on kehittää yhteistyökumppaneidemme kanssa tulevaisuuden ratkaisuja, joissa korostuvat pakkaamisen turvallisuus, ekologisuus ja kustannustehokkuus.

Kuinka se konkreettisesti toimii

LUT-yliopistossa kehitetään ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja yhdessä materiaali- ja pakkausvalmistajien kanssa. LUT Pakkaustekniikka on yksi johtavista tutkimusyksiköistä kuitu- ja biopohjaisten pakkausratkaisuiden tutkimuksessa. LUT on kansainvälisesti tunnettu kuitu- ja biomateriaalien käytettävyyden, pakkausten valmistamisen ja suljennan asiantuntija.

LUT Pakkaustekniikan tutkimus keskittyy ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisuiden valmistukseen liittyviin koneisiin, prosesseihin ja työkaluihin. Tutkimusaiheita ovat muun muassa pakkausmateriaalit, erityisesti kuitupohjaiset pakkausmateriaalit ja biopohjaiset päällysteet, ja niiden konvertointi pakkauksiksi.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Tutkimusryhmällä on käytössä monipuoliset laboratoriofasilititeetit materiaalien karakterisointiin ja konvertointiin laboratoriomittakaavasta pilot- ja tuotantomittakaavan laitteisiin asti. Tutkimusryhmän laitekanta on moderni ja muodostaa ainutlaatuisen pakkausmateriaalien ja -valmistuksen tutkimusympäristön.

Muita tietoja

LUT-yliopisto (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT) on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteet yhdistävä kansainvälinen tiedeyliopisto. Yhteisössämme on noin 7 500 opiskelijaa ja asiantuntijaa.

Lue lisää:

www.lut.fi

Muita ratkaisuja

2. Taiteltua suojaa verkkokauppaan

3. Täysin muoviton lelupakkaus

4. Näyttävä ja helposti kierrätettävä suklaapakkaus