Turvallista verkkokauppaa uusiutuvia kuitumateriaaleja käyttäen

Verkkokauppa on kasvussa ja myydyt tuotteet on myös pystyttävä toimittamaan asiakkaille ehjinä. Usein tuotteiden mekaaniset vauriot logistisessa ketjussa estetään muovipohjaisilla materiaaleilla. Vuonna 2012 valtamuoveja tuotettiin maailmanlaajuisesti yli 250 miljoonaa tonnia. Puolet Euroopassa syntyneestä muovijätteestä sijoitetaan kaatopaikalle. Myös meriin ajautuu vuosittain 10 miljoonaa tonnia roskaa, josta suurin osa on muovia.

Käyttämällä kuitupohjaisia materiaaleja pakkaamisessa – ja myös kuljetuspakkausten sisällä – säästetään uusiutumattomia luonnonvaroja.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Ecopulpin pakkauksissa käyttämä kuitumateriaali on pääosin edullista ja ympäristöä säästävää kierrätyskuitua.

Kuitumateriaalin valmistuksessa keräyspaperista koostuva raaka-aine liuotetaan vedessä hienoiksi kuiduiksi. Seos pumpataan altaaseen, josta nestemäinen materiaali imetään muotteihin alipaineella samalla kun vesi erotellaan pois. Tämän jälkeen kostea materiaali prässätään ja kuivataan. Prosessissa käytetyt koneet toimivat suljetussa vesijärjestelmässä, jossa vesi puhdistetaan ja käytetään uudelleen. Jätevettä prosessissa ei synny ollenkaan.

Kuitumateriaalia voi muokata melkein mihin tahansa kolmiulotteiseen muotoon. Lopputuotteet ovat kevyitä ja kestäviä, ja niiden iskunvaimennuskyky on erittäin hyvä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kierrätyskuitutuotteiden valmistukseen liittyvä kokonaishiilijalanjälki on matalampi kuin millään muulla vastaaviin tarkoituksiin käytetyillä materiaaleilla. Kuitupakkaukset ovat kierrätettäviä, biohajoavia tai kompostoitavia sekä helppoja hävittää.

Muita tietoja