Puhtaus ja kestävyys korostuvat hedelmien ja vihannesten pakkauksissa

Vihannesten ja hedelmien tuottajat edellyttävät pakkaukselta tuotetuoteturvallisuutta. Myös nykypäivän kuluttajat tiedostavat sen tärkeyden. Kraftlainerit, jotka on valmistettu pohjoisista metsistä tulevasta puhtaasta ja lujasta ensikuidusta, soveltuvat erinomaisesti tuoretuotteiden aaltopahvipakkausten materiaaliksi.

Koska kraftlaineri on lujaa, sitä tarvitaan pakkaukseen vähemmän kuin esimerkiksi vastaavaa kierrätyskuitupohjaista pakkausmateriaalia. Kestävät ja keveät aaltopahvipakkaukset auttavat suojaamaan tuoretuotteita kuljetuksissa.

Hevi laatikko

Vähittäisliikkeiden ja kuluttajien on varsin helppo kierrättää aaltopahvista tehdyt kuljetus- ja myyntipakkaukset käytön jälkeen. Puukuitujen kierrätysprosessille elintärkeä aaltopahvi onkin parhaiten kierrätetty pakkausmateriaali Suomessa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Tuoretuotteiden pakkaamisessa puhtaus on erityisen tärkeää, sillä tuotteet ovat suorassa kosketuksessa pakkauksen kanssa. Ensikuidut ovat puhtaita eivätkä niistä valmistetut kraftlainerit sisällä haitallisia jäämiä.

Kraftlainerin ensikuidut kestävät luonnostaan kosteutta, jota voi tulla vihanneksista ja hedelmistä kuljetuksen ja myynnin aikana. Lisäksi aaltopahvipakkaus hengittää varsin hyvin.

Ensikuiduista valmistetut kraftlainerit ovat lujia ja tasalaatuisia. Näin ne toimivat erinomaisesti aaltopahvin painamisessa ja jalostuksessa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Tuoretuotteiden tuottajat vaativat pakkauksilta hyviä teknisiä ominaisuuksia sekä ympäristönäkökohtien huomioon ottamista niiden valmistuksessa.

Kraftlainereista voidaan valmistaa keveitä ja kestäviä pakkauksia ja vähentää materiaalien käyttöä. Tämä pienentää myös kuljetettavan ja kierrätettävän pakkausmateriaalin määrää.

Kemin tehtaalla valmistetut Kemiart-kraftlainerit soveltuvat hyvin tuoretuotteidenkin pakkausmateriaaleiksi. Vihannes – ja hedelmähävikki pienenee, kun pakkaukset ovat lujia ja kestävät kosteutta. Metsä Boardin Kemin tehdas käyttää samalla tehdasalueella toimivan Metsä Fibren sellutehtaan prosessissa syntyvää bioenergiaa.

Muita tietoja

Metsä Boardin kraftlainereita käytetään kuluttajatuotteiden pakkaamiseen ympäri maailman. Esimerkiksi hedelmiä ja kasviksia pakataan miltei kaikilla mantereilla Kemiart-kraftlainereista valmistettuihin aaltopahvipakkauksiin.

Kuvassa olevan pakkauksen on valmistanut Adara.

MetsäBoard
Adara