Kartonkisen lääkepakkauksen turvallisuus voidaan varmistaa sinetillä

Pidentynyt elinikä johtaa ihmisten hoidontarpeen lisääntymiseen. Lääkkeiden kulutus kasvaa ja siksi on yhä tärkeämpää valmistaa turvallisia lääke- ja steriilipakkauksia. Metsä Boardin kartonkituotanto tarjoaa erinomaisia materiaalivaihtoehtoja terveysalan hygieenisyyttä ja turvallisuutta vaativiin pakkauksiin.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Metsä Boardin tamper-evident -lääkepakkauksessa on sinetti, joka pitää pakkauksen turvallisesti kiinni asiakkaalle asti. Sinetti sisältää rakenteellisen elementin, joka rikkoutuu, jos pakkaus avataan. Pakkauksen sisältöön ei näin ollen pääse käsiksi eikä sitä voida vaihtaa johonkin muuhun tuotteeseen jättämättä siihen jälkeä.

Vaihtoehtoinen tapa varmistaa tuotteen aitous on lisätä pakkaukseen suomalaisen Starcken valmistama yksilöllinen hologrammisinetti, jota on mahdotonta kopioida ja sinetin repeytyminen on helppo havaita. Sinetti sisältää myös ainutlaatuisen tunnisteen, joka yksilöi tuotteen ja ohjaa käyttäjän pilvipalveluun, josta löytyy lisää tuotteeseen ja sen käyttöön liittyvää informaatiota.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Tamper-evident -teknologia lisää lääkepakkausten turvallisuutta ja vähentää mahdollisia huijausyrityksiä. Kehittyvissä maissa väärennökset ovat yhä isompi ongelma. Hologrammisinettisen pakkausratkaisun taustalla toimiva teknologia on luotettava ja varma tapa vähentää väärennöksiä.

Muita tietoja

Metsä Board
www.metsaboard.com

Metsä Board on johtava eurooppalainen korkealaatuisten ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Yhtiö keskittyy kevyisiin ja korkealuokkaisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin, joita käytetään kuluttaja-, myymälä- ja tarjoilupakkauksissa. Työskentelemme yhdessä asiakkaittemme kanssa globaalisti löytääksemme innovatiivisia pakkausratkaisuja, jotka luovat parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Metsä Boardin käyttämä puhdas ensikuitu on uusiutuvaa raaka-ainetta, joka on jäljitettävissä kestävästi hoidettuihin pohjoisiin metsiin. Tavoitteenamme ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä.