Tuplaseinäiset take away –kupit

Tuplaseinäiset take away –kupit suojaavat sormia kuumalta kahvilta

Kaupungistuminen ja kiireinen elämäntapa ovat luoneet uuden tavan nauttia kahvilakahvi matkan päällä. Yhä useampi kahviannos myydään “take away” -tyyliin asiakkaalle mukaan vietäväksi. Kupin on kuitenkin sekä pidettävä kahvi tuoreena ja lämpimänä että juojan sormet viileinä.

tuplaseinäinen kuppi

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kun kahvi ostetaan lennosta mukaan, sen on pysyttävä kuumana mahdollisimman pitkään. Huhtamäen kehittämissä Enjoy Double Wall -kartonkikupeissa kaksi päällekkäin käärittyä kartonkia jättävät väliinsä ilmatilan, joka toimii lämmöneristeenä. Pintakerroksen Double Wall kuppeihin toimittaa mm. BillerudKorsnäs. Juoma pysyy kupissa kuumana, mutta ei polta sormia. Myös juoman aromit säilyvät paremmin ja pidempään tallessa.

Kohokuviointi mahdollistaa pinnalla leikittelyn ja näyttävien painatusten korostamisen. Brändin omistajat voivat erottautua markkinoilla yksilöllisellä designilla ja kohokuvioinnilla.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Talouden taantuma ei näy kahvilakulttuurissa. Tunnetut brändiketjut avaavat Euroopassa useita satoja kahviloita vuosittain ja uusia ketjuja rantautuu myös Suomen markkinoille.

Samalla kun kuluttajien odotukset kahvin laadusta ja alkuperästä kasvavat, kasvaa myös palvelun ja myyntipakkauksen eli kahvikupin ulkonäön ja sormituntuman merkitys. Suomessa lähestytään nopeasti Euroopassa jo vallalla olevaa trendiä, jossa kahvi halutaan reilumpina annoksina. Kahvia myydään jopa puolen litran vetoisissa kupeissa. Erikoiskahvien suosion nousu kasvattaa kahvikupin kokoa. Näyttävyyden lisäksi kupin on eristettävä hyvin lämpöä.

Muita tietoja