Suojaavat verkkokauppapakkaukset ilman muovia

Pakkausmateriaalien tarve on lisääntynyt kasvavan verkkokauppamarkkinan myötä. Fold-in pakkauskonsepti tarjoaa puupohjaisen vaihtoehdon verkkokauppapakkauksissa käytettäville suoja- ja täytemateriaaleille. Modulaarinen ratkaisu hyödyntää origami-pohjaisia taiteltuja rakenteita ja suojaa lähetettäviä tuotteita vahvan ja joustavan rakenteensa ansiosta. Ratkaisu on ominaisuuksiltaan kevyt, helposti muovautuva ja visuaalisesti erottuva.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Fold-in on modulaarisesti muotoutuva konsepti verkkokaupan lähetyspakkauksen sisään tulevista suojaavista rakenteista, jotka soveltuvat erilaisten tuotteiden pakkaamiseen. Ratkaisu taipuu eri muotoihin ja on revittävissä sopivaan kokoon, sekä aukotettavissa pienempien tuotepakkausten ympärille kuvion toteutustavan ansiosta. Vahvan rakenteen myötä pakkauskonsepti soveltuu hyvin haasteellistenkin esineiden kuten särkyvien lasituotteiden, pulloihin pakattujen nesteiden tai premiumkosmetiikkatuotteiden pakkaukseen.

Rakenteet muuttuvat ja joustavat suojattavan tuotteen mukaan, ja pitävät sisällön paikallaan pakkauksessa kuljetuksen aikana. Kevytrakenteisuus mahdollistaa kompaktin pakkaamisen, jolloin lähetyspakkaukseen jäävä tyhjä tila voidaan minimoida ja säästää kuljetuskustannuksissa. Tyylikäs ja moderni muotoilu mahdollistaa paremman käyttäjäkokemuksen ja persoonallisen brändiviestinnän. Pakkausmateriaali voidaan kierrättää tai käyttää uudelleen erilaisissa käyttötarkoituksissa, esimerkiksi kodin sisustuksessa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Puupohjaisilla materiaaleilla korvataan muovin käyttöä kasvavalla globaalilla verkkokauppamarkkinalla. Modulaarisesti skaalautuva ratkaisu tukee kestävää kehitystä tarjoamalla puukuituihin perustuvan rakenteellisesti vahvan mutta samalla esteettisesti miellyttävän pakkaustavan. Taiteltu rakenne mahdollistaa paljon vaihtoehtoja uniikille, persoonalliselle ja erottuvalle brändiviestinnälle. Ratkaisulla myös parannetaan käyttäjäkokemusta. Se mahdollistaa ainutlaatuisen, mieleen jäävän avauskokemuksen.

Muita tietoja

Pakkausratkaisu on suunniteltu osana VTT:n ja Aalto-yliopiston monialaisten tutkijoiden luotsaamaa Business Finland Fold-projektia, jonka tavoitteena on kehittää uusia tuotekonsepteja ja teolliseen tuotantoon soveltuvaa teknologiaa yhteistyössä suomalaisten yrityskumppanien (Anpap, Elomatic, Lumene, Mirka, MetsäBoard, Orfer, Soften, StoraEnso) kanssa. Tämä projekti on jatkoa aiemmalle Aalto-yliopiston ja VTT:n yhteiselle Suomen Akatemian rahoittamalle FinnCERES -konsortion Materiaalien biotalouden lippulaivahankkeen Fold and Sustain -projektille. Laajassa mittakaavassa hanke edistää laajasti EU:n vihreän siirtymäkauden tavoitteita.

Lue lisää: www.fold-project.com