Saumaton puupohjainen akustiikkaratkaisu

Saumaton puupohjainen akustiikkaratkaisu

Nykyisin rakennetaan usein suuria avoimia tiloja, joissa toimiva äänimaailma voi olla haaste. Lumir tarjoaa asiakkailleen puupohjaiset, saumattomat ja esteettiset akustiikkaratkaisut kaikkiin tiloihin. Akustoidut alakatot ja seinät kestävät muuttumattomina vuosikymmenet ja ne pienentävät tilan jättämää hiilijalanjälkeä. Luonnollinen äänimaisema parantaa ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kotimaisista biokuiduista valmistettu pinnoite ruiskutetaan Lumir Boardille (reikäkipsilevy) tai Lumir Woolille (lasivilla). Akustiikkapinnoite voidaan myös asentaa suoraan kaikille koville pinnoille tai jopa palovillan päälle. Pinnoitteesta yli 85% ovat puuperäisiä komponentteja. Puukuidut ja selluloosapohjaiset liima-aineet muodostavat tuotteelle huokoisen rakenteen, joka absorboi tehokkaasti ääntä. Ruiskutettu pinnoite on valmis kuivuttuaan kaksi päivää. Pinnoite voidaan värjätä ennen asennusta halutun väriseksi. Pinnoitetta voidaan käyttää myös äänentoistojärjestelmien piilottamiseen tai akustoivan kattojäähdytysrakenteen osana. Lumirin tuotteilla saavutetaan erinomainen, saumaton huoneakustiikka tilan sisustuksellista ja arkkitehtonista ilmettä kunnioittaen. Puupohjaisena tuotteena Lumirin akustiikkaratkaisu toimii rakennuksen hiilinieluna pienentäen rakentamisen hiilijalanjälkeä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Rakennustrendien myötä tuotteella on kasvavat markkinat sen tultua tutuksi arkkitehdeille, sisustussuunnittelijoille, rakennusurakoitsijoille ja kuluttajille. Tällä hetkellä ruiskutettavien akustiikkatuotteiden markkinat Suomessa ovat noin 10 miljoonan euron arvoiset. Hyvällä akustiikalla parannetaan ihmisten elämänlaatua ja terveyttä. Lumirin biopohjaisella pinnoittella voidaan sisätilojen akustiikkaa parantaa turvallisesti ja esteettisesti. Lumirin akustoivan jäähdytysjärjestelmän avulla voidaan vähentää erilaisiin tiloihin tarvittavien rakennusmateriaalien määrää huomattavasti. Tuotteet ovat ekologisia ja kestäviä. Ne sitovat itseensä ilman hiilidioksidia toimien rakennuksen hiilinieluna. Akustoidut pinnat pysyvät muuttumattomina vuosikymmeniä ja läpivärjätty pinnoite on helposti korjattavissa.

Muita tietoja

Lumirin saumattomat akustiikkaratkaisut tarjoavat esteettisen, ekologisen ja kestävän vaihtoehdon luonnollisen äänimaiseman luomiseen. Sopii sekä uudis-että korjauskohteisiin. Suomessa jo yli 300 kohteessa eduskuntatalosta omakotitaloihin.

Katso lisää:

Lumir
LinkedIn
Facebook
Instagram