Ruokahävikkiä vähentävä Vuokapaperi

Saga Vuokapaperin avulla säästät aikaa, resursseja ja rahaa

SAGA Vuokapaperi on suurkeittiöt mullistava innovaatio, joka vähentää ruokahävikkiä, sekä mahdollistaa kustannussäästöt ja entistä maistuvammat ruoat. SAGA Vuokapaperi valmistetaan sertifioidusta puusta ja se on biohajoava ja kompostoituva.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Metsä Tissue on kehittänyt ammattikeittiöiden tarpeisiin laadukkaan, vahvan ja kosteudenkestävän SAGA Vuokapaperin. Vuoraamalla GN-vuoat SAGA Vuokapaperilla vähennät ruokahävikkiä jopa yhdellä annoksella per vuoka, sillä ruoka paistuu tasaisesti, eikä pala kiinni vuoan reunoihin.

Ruoan valmistelu, kypsennys, kuljetus ja tarjoilu hoituvat kaikki samalla paperilla, sillä SAGA Vuokapaperi kestää vettymättä ruokalajista riippuen jopa useita päiviä. Paperi kestää mainiosti myös nestepitoiset ruokalajit, eikä kylmäkuljetus sido ruoan valmistusaikaa, joten ruoka voidaan valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka myös irtoaa paperilta annosteltaessa helposti. Vuokapaperi pitää ruoan rakenteeltaan mehevänä jopa uudelleen kuumennettaessa ja suojaa samalla ruokaa varmistaen hygieenisen käsittelyn.

Vuokapaperin käyttö on henkilöstölle vaivatonta ja se on helppo ottaa käyttöön. Suihkuta vettä vuokaan ja aseta paperi vuoan pohjalle. Tarjoiluvaiheessa suosittelemme muovisia ottimia.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Käyttämällä SAGA Vuokapaperia suurtalouskeittiössä saadaan aikaan merkittäviä säästöjä, sekä taloudellisesti että ajankäytössä. Vuokapaperin käyttäminen vähentää tiskausprosessiin kuluvaa aikaa, jolloin henkilöstön resursseja vapautuu asiakaspalveluun ja muihin tehtäviin.

Rasvan- ja kosteudenkestävän paperin ansiosta ruoka ei tartu kiinni vuoan reunoihin, jolloin säästyy jopa yksi annos per vuoka. Lisäksi astioiden puhdistus helpottuu ja tiskausprosessiin tarvittavaa pesuainetta, vettä, energiaa ja henkilöstön työaikaa säästyy. Vuokapaperin avulla valmistetaan myös terveellisempää ruokaa, kun astioita ja vuokia ei tarvitse erikseen öljytä tai voidella.

SAGA Vuokapaperi on ympäristöystävällinen valinta. Sertifioidusta puusta valmistettu paperi voidaan käytön jälkeen kierrättää biojätteenä tai kompostissa.

Lisätiedot

Metsä Tissuen ruoanvalmistukseen ja leivontaan käyttäviin biohajoaviin ja kompostoituviin paperituotteisiin erikoistunut SAGA valmistaa tuotteita sekä kuluttaja-markkinoille että ammattikeittiöihin.

Paperin koko matka metsästä pakkaukseen on tarkasti valvottu kaikilla osa-alueilla. SAGA Leivinpaperit ja ruoanlaittotuotteet testataan monin eri tavoin. Tarkan johtamisjärjestelmän avulla taataan tuotteiden hygieenisyys tuotanto-, pakkaus- ja kuljetusvaiheessa. SAGA on aina turvallinen ja laadukas valinta.

Metsä Tissue – puhtaampaa arkea tekemässä. Olemme yksi Euroopan johtavista koti- ja suurtalouksien pehmopapereiden toimittajista sekä yksi maailman johtavista tiivispapereiden toimittajista.

Lue lisää:

Twitter

LinkedIn

Sagacook