Täysin puupohjainen patonkikotelo

Patonkikotelo ”yhdestä puusta”

Nykyaikainen kuluttaja haluaa yhä useammin valita ekologisen pakkausvaihtoehdon. Pakkausvalmistajat tekevät tiivistä yhteistyötä raaka-ainevalmistajien kanssa, jotta löydettäisiin uusia ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja vanhojen ratkaisujen kuten muovin tilalle. Hyvä Konditoria -ketjulle kehitetty patonkikotelo on valmistettu taivekartongista, joka on päällystetty kompostoituvalla barrier-pinnoitteella.

patonkikotelo yhdestä puusta

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kartongin barrier-pinnoite estää rasvaa imeytymästä kartonkiin. Rasian ikkuna on valmistettu puupohjaisesta selluloosa-asetaattikalvosta. Näin ollen koko pakkaus on valmistettu puupohjaisista raaka-aineista, minkä vuoksi rasia on kompostoitavissa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Yhdestä raaka-aineesta tehdyt pakkaukset ovat yksinkertaisempia kierrättää kuin monia eri materiaaleja sisältävät pakkaukset. Valitsemalla elintarvikepakkaukseen oikeanlainen barrier-päällyste, optimoidaan elintarvikkeen säilyvyysaika, jolloin ruokahävikki pienenee. Kartongista voidaan valmistaa hyvin erilaisia rakenteita ja pakkauksia suojaamaan elintarvikkeita niin kuljetuksen aikana kuin myymälässäkin.

Muita tietoja