Täysin puupohjainen patonkikotelo

Patonkikotelo ”yhdestä puusta”

Nykyaikainen kuluttaja haluaa yhä useammin valita ekologisen pakkausvaihtoehdon. Pakkausvalmistajat tekevät tiivistä yhteistyötä raaka-ainevalmistajien kanssa, jotta löydettäisiin uusia ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja vanhojen ratkaisujen kuten muovin tilalle. Hyvä Konditoria -ketjulle kehitetty patonkikotelo on valmistettu taivekartongista, joka on päällystetty kompostoituvalla barrier-pinnoitteella.

patonkikotelo yhdestä puusta

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kartongin barrier-pinnoite estää rasvaa imeytymästä kartonkiin. Rasian ikkuna on valmistettu puupohjaisesta selluloosa-asetaattikalvosta. Näin ollen koko pakkaus on valmistettu puupohjaisista raaka-aineista, minkä vuoksi rasia on kompostoitavissa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Yhdestä raaka-aineesta tehdyt pakkaukset ovat yksinkertaisempia kierrättää kuin monia eri materiaaleja sisältävät pakkaukset. Valitsemalla elintarvikepakkaukseen oikeanlainen barrier-päällyste, optimoidaan elintarvikkeen säilyvyysaika, jolloin ruokahävikki pienenee. Kartongista voidaan valmistaa hyvin erilaisia rakenteita ja pakkauksia suojaamaan elintarvikkeita niin kuljetuksen aikana kuin myymälässäkin.

Muita tietoja
Muita ratkaisuja

2. Taiteltua suojaa verkkokauppaan

3. Täysin muoviton lelupakkaus

4. Näyttävä ja helposti kierrätettävä suklaapakkaus