Pinoutuva pakkaus tuo säästöjä

Pinoutuva aaltopahvipakkaus säästää kuljetuskustannuksia ja vähentää tuotehävikkiä

Tukevasti keskenään pinoutuvien kotimaisten aaltopahvipakkausten korkeutta voidaan säädellä pakattavan tuotteen mukaan. Optimaalinen mitoitus säästää kuljetus- ja varastotilan lisäksi myös pakkausmateriaalia. Tukevat laatikot vähentävät pakkausten rikkoutumista, jolloin myös pakkauksen sisällä olevien tuotteiden hävikki vähenee niin kuljetuksissa kuin kaupan keskusliikkeissä. Lisäksi tukeva rakenne parantaa laatikkoja käsittelevien henkilöiden työergonomiaa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Pinoutuvien kotimaisten aaltopahvipakkausten perustana on Euroopan aaltopahviyhdistys FEFCOn Common Footprint -standardi.

Aaltopahvipakkauksia käytetään tyypillisesti marjojen, vihannesten ja hedelmien kuljetus- ja myyntipakkauksina. Käyttömahdollisuuksia on muitakin, sillä esimerkiksi leipomoalalla aaltopahvilla voisi korvata muovia.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Aaltopahvin valmistus työllistää Suomessa noin tuhat henkilöä. Valmistuksen vuosituotanto on 150 000 tonnia ja arvoltaan n. 225 miljoonaa euroa.

Suomessa valmistetut aaltopahvipakkaukset menevät pääosin kotimaisten tuotteiden pakkaamiseen osan päätyessä vientituotteiden pakkauksina eri puolille maailmaa. Sama toistuu käänteisesti tuontitavaroiden kohdalla. Aaltopahvi sisältää lujatekoista kuitua, minkä ansiosta se on kierrätettynä erittäin haluttua kartonkiteollisuuden raaka-ainetta korvaten usein ensikuidun. Suomi on aaltopahvin kierrätyksen edelläkävijämaa.

Muita tietoja

Aaltopahvin käyttäjän käsikirjasta löytyy kaikki mitä aaltopahvista pitää tietää teknisistä ominaisuuksista ympäristövaikutuksiin asti.

Yhteystiedot
Suomen Aaltopahviyhdistys ry