Pihkasalvasta luonnonmukainen hoito haavoille

Toimivaksi osoitettujen mutta luonnonmukaisten hoitomuotojen kysyntä on kasvussa. Kuusen pihkasta valmistetun salvan hoitava vaikutus on todistettu laajoissa laboratorio-, ja kliinisissä tutkimuksissa. Kuusen pihka on luonnon oma suoja ja parantumismekanismi, jonka havupuut ovat kehittäneet evoluutionsa aikana. Pihka kerätään puista Pohjois-Suomessa menetelmällä, joka ei vahingoita puita. Valvottu keräysmenetelmä, patentoitu prosessointi ja laaduntarkkailu varmistavat, että pihkan aktiiviset aineosat ja laaja toiminnallisuus säilytetään lopputuotteisiin asti.

Pihkasalva

Kuinka se konkreettisesti toimii

Resol Teknologia on Repolarin kehittämä ja patentoima menetelmä, jonka avulla kuusen (Picea abies) pihkasta voidaan valmistaa stabiileja vesiliukoisia nesteitä. Repolarin pihkanpuhdistusmenetelmillä on valmistettu esimerkiksi Abilar® 10% Pihkasalva, jolla on yleiseurooppalainen CE-merkintä osoituksena luonnon vaikuttavia aineita hyödyntävästä lääkinnällisestä valmisteesta. Abilar® on ensimmäinen luonnon vaikuttaviin aineisiin pohjautuva Suomessa CE rekisteröitu lääkinnällinen valmiste ja sillä on lääkekorvattavuus mm. Isossa Britanniassa (NHS) ja Kreikassa. Sairaaloissa käytettynä (mm. UK ja Suomi), Abilar tarjoaa tehokkaan antimikrobisen hoitomuodon, joka on myös selkeästi halvempi kuin kilpailevat tuotteet, mikä vähentää haavan hoitokustannuksia. Lisäksi Abilarilla hoidettaessa haavojen parantumisaste nousee, millä on merkittävä vaikutus systeemikustannuksiin mm. vähentyneiden sairaalapäivien tai leikkausoperaatioiden kautta.

Resol Teknologialla valmistetut liuokset ovat laboratoritutkimuksissa todistetusti antimikrobisia, anti-inflammatorisia ja ne edistävät ihon kasvua ja ovat turvallisia käyttää. Täysin uniikki teknologia mahdollistaa pihkan vaikuttavien aineosien käyttämisen laajasti erilaisissa hoitotuotteissa ja mahdollistaa jatkossa entistä monipuolisemman tuotekehityksen. Tästä esimerkkinä Repolar on tuonut markkinoille viimeisen kahden vuoden aikana jo useita tähän teknologiaan pohjautuvia uusia vesipohjaisia tuotteita, esimerkkinä nyt jo neljän eri tuotteen eläinten hoitotuotesarjan.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Turvallisten ja luonnonmukaisten hoitomuotojen kotimainen ja maailmanlaajuinen kysyntä on kasvussa. Antibioottiresistenttien bakteerikantojen määrä kasvaa ja infektioiden hoito ihmisillä ja eläimillä vaikeutuu joka vuosi, mikä voi johtaa sairaaloissa vakaviin vaaratilanteisiin. Diabetestä sairastavia on maailmanlaajuisesti koko ajan enemmän, esimerkiksi länsimaissa arviolta 5-10% ja arabimaissa yli 20% väestöstä sairastaa diabetesta ja määrän ennustetaan vain kasvavan. Pihkasalva on tehokas diabeettisten haavojen hoitomuoto. Tuotteita ja niiden vaikutuksia testataan jatkuvasti kliinisillä kokeilla. Repolarin tuotteita myydään jo nyt Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Kreikassa, Belgiassa ja Australiassa.

Muita tietoja

www.repolar.com/fi/
Repolar Pharmaceuticals Oy:n toimitusjohtaja Miika Jokinen haastateltavana Uusi puun artikkelissa.