Pehmopaperi ei digitalisoidu

Pehmopaperilla on länsimaissa vakiintunut ja vankka suosio. Suomessa ja muualla läntisessä Euroopassa useissa perheissä käytetään wc-paperin ja talouspyyhkeen lisäksi lautasliinoja ja nenäliinat kulkevat mukana laukussa.

Nykykuluttajan arjessa pehmopaperituotteilla on pysyvä ja vankka asema – myös ympäröivän maailman digitalisoituessa. Erityisesti Aasiassa kysyntä on kasvussa.

Pehmopaperituotteet vaikuttavat päivittäisen arjen helppouteen ja hyvinvointiin kodeissa ja myös kodin ulkopuolella. Esimerkiksi kertakäyttöinen paperipyyhe on tutkimusten mukaan tehokkain ja hygieenisin tapa kuivata kädet pesemisen jälkeen. Huolellinen ja hygieeninen kuivaaminen on tärkeää, sillä neljä viidestä flunssasta tarttuu käsien välityksellä.

pehmopaperi ei digitalisoidu

Kuinka se konkreettisesti toimii

Pehmopaperiuutuuksia kehitetään kuluttajan toiveiden mukaan. Tuotteen ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa kuituvalinnoilla: keittiössä käytettävän talouspyyhkeen kestävyys saadaan pitkäkuituisesta, lujasta havusellusta, kun taas wc-paperin pehmeys syntyy lehtipuun lyhyestä, “pörhölleen” jäävästä kuidusta.

Suomalainen pehmopaperiosaaminen näkyy myös siinä, että esim. Metsä Tissuen Mäntän tehtaalla valmistettavien Lambi- ja Serla-tuotteiden raaka-aineiden alkuperä tunnetaan täysin. Tuotteiden pääraaka-aine sellu tulee läheltä, suomalaisilta tehtailta. Sellu tehdään vastuullisesti hoidettujen, pohjoisten metsien puusta.

Pehmopaperien valmistuksessa hyödynnetään myös kierrätyskuitua. Ympäristön kannalta pehmopaperi on aina kevyt ja turvallinen valinta.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna pehmopaperin kysyntä on kasvussa.
Itäisessä Keski-Euroopassa pehmopapereiden kysyntä monipuolistuu talouden vahvistuessa ja yleisen elintason noustessa. Läntisessä Euroopassa pehmopaperituotteita käytetään monipuolisesti ja niiden käyttö on vakiintunut nykytasolle, vuosittain noin 20 kiloon per henkilö. Runsainta kulutus on Yhdysvalloissa.

Osissa Aasiaa ja Kiinaa pehmopaperituotteet tekevät tuloaan markkinoille ensi kertaa ja kysyntä on vahvassa kasvussa. Jo pelkästään Kiinaan rakennetaan tulevina vuosina reilusti yli 100 uutta pehmopaperikonetta, jotka käyttävät mm. suomalaista sellua.

Lisätiedot

Yritys
Metsä Tissue

Lisätietoa kotimaisista, Mäntässä tehdyistä tuotteista:
www.serla.fi ja www.lambi.fi