Näyttävä ja helposti kierrätettävä suklaapakkaus

Laadukas kartonkipakkaus korvaa muovia

Kultasuklaa halusi näyttävän ja muovia korvaavan pakkausratkaisun suklaalle. Materiaaliksi valittiin Metsä Boardin kevyt ja helposti kierrätettävä dispersiopäällystetty kartonki, joka antaa suojaa rasvaa vastaan ja sillä on neutraalit haju- ja makuominaisuudet. Dispersiopäällystetty kartonki ei vaadi erillistä suojakäsittelyä, se on resurssitehokas, edistää kiertotaloutta ja sen hiilijalanjälki on 15 % pienempi verrattuna polyeteenillä päällystettyyn kartonkiin.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Metsä Boardin kevyen dispersiopäällysteisen kartongin avulla Kultasuklaa pakkaa tuotteensa 100-prosenttisesti kierrätettäviin pakkauksiin ja on pystynyt luopumaan polyeteenillä päällystetystä kartongista. MetsäBoard Prime FBB EB sopii erinomaisesti suklaan pakkaamiseen, sillä kartonki antaa suojaa rasvaa vastaan ja sillä on neutraalit haju- ja makuominaisuudet. Tällä varmistetaan se, että suklaa säilyttää erinomaisen makunsa myös pakattuna. Ensikuiduista valmistetun kartongin ansiosta pakkauksia on turvallista käyttää ruoka- ja tarjoilupakkauksissa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Dispersiopäällystetyllä barrierkartongilla voidaan vähentää muovin käyttöä, se on hiilijalanjäljeltään alhaisempi ja helppo kierrättää. Biohajoavasta dispersiopäällystetystä barrierkartongista voidaan tehdä kevyitä ruoka- ja tarjoilupakkauksia helposti jalostajalla aikaa säästäen, kun erillisiä kartongin suojakäsittelyitä ei tarvita. Kevyt ja kestävä kartonki auttaa säästämään resursseja ja vähentää muovin käyttöä sekä edistää kiertotaloutta. Pakkauksen tekee innovatiiviseksi sen resurssitehokas rakenne, kokoamisen helppous ja helppo kierrättäminen. Kartonki valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista.

Muita tietoja

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja. Yritys keskittyy kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin. Tuotteiden puhdas ensikuitu on uusiutuva ja turvallinen raaka-aine kestävästi hoidetuista pohjoisista metsistä. Metsä Board on edelläkävijä vastuullisuudessa, jonka tavoitteena ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Metsä Board kehittää yhdessä asiakkaidensa kanssa innovatiivisia pakkausratkaisuja luomaan parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla.

Lue lisää: www.metsagroup.com/metsaboard