Ympäristöystävällinen Paptic® korvaa muovia ja paperia pakkaamisessa

Muovipussisaaste on merkittävä ympäristön likaaja. Jos kaikki merien muovijäte pakattaisiin muovikasseihin, sitä olisi rannoilla 15 täyttä muovikassillista jokaista maailman merenrantametriä kohden. Esimerkiksi EU on ottanut tiukan linjan muovipussien vastaisessa direktiivissään. Paptic® on puupohjainen ja kierrätettävä ratkaisu korvaamaan muovia kasseissa ja muissa joustopakkauksissa.

Paptic® on puupohjainen ja kierrätettävä ratkaisu korvaamaan muovia kasseissa ja muissa joustopakkauksissa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Paptic® -materiaali on kehitetty yhteensopivaksi koko pakkausarvoketjuun: pakkausten valmistaja voi hyödyntää nykyisiä laitteistojaan, brändinomistajat ja kauppaketjut voivat siirtyä uusiutuvaan materiaaliin ja samalla parantaa asiakaskokemusta. Paptic® -materiaali on käyttöikänsä lopussa kierrätettävissä yhdessä pakkauskartonkien kanssa.

Paptic® -materiaalin raaka-aineista suurin osa on uusiutuvaa, jonka lisäksi materiaali on kierrätettävä ja biohajoava. Paptic® -kassit ovat myös perinteisiä paperikasseja kevyempiä. Se on miellyttävän tuntuinen kosketeltaessa ja sitä voi taitella niin, että esimerkiksi Paptic® -kassin saa hyvin pieneen tilaan. Samaa kassia voidaan myös käyttää useita kertoja.

Paptic® -materiaalin skaalautuvuus on erittäin hyvä ja sitä voidaan tuottaa paperikoneilla teollisessa mittakaavassa. Materiaali on aito vaihtoehto käytössä oleville muoveille.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Muovipussisaaste on merkittävä ympäristön likaaja. EU:n jäsenmaiden oli joko kiellettävä kaikki ilmaiset muovipussit – myös ohuet hedelmäpussit – kaupoissa vuoteen 2019 mennessä tai vähennettävä muovipussien määrää korkeintaan 40 kassiin/vuosi/asukas vuoteen 2025 mennessä.

.

Pelkästään Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovipussia. Se on lähes kolmen miljardin euron bisnes. Paptic® -materiaali vastaa suoraan muovipussidirektiivin luomaan kysyntään ja siitä voidaan odottaa nopeasti merkittävää liiketoimintaa.

Muita tietoja

Paptic Ltd on vuonna 2015 perustettu kasvuyritys, joka on kehittänyt uuden materiaalin, jolla korvataan muovia pakkauksissa. Tänä päivänä Papticissa työskentelee lähes 30 henkilöä ja Paptic® -materiaalia toimitetaan yli kolmeenkymmeneen maahan.

Katso lisää:

www.paptic.com

Twitter

LinkedIn

Instagram