Materiaalitehokas pakkausratkaisu elintarvikkeille

Materiaalitehokas pakkausratkaisu yhdistää muovin ja kartongin parhaat ominaisuudet

Lisääntyvä pakkausjäte on globaali haaste. Muovijätteestä lähes 60% EU-alueella kertyy pakkauksista. Uusi vuokapakkausratkaisu yhdistää kartongin ja muovin parhaat ominaisuudet.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Jospak®-vuoka valmistetaan mikroaaltopahvista/kartongista ja sisäpinnalle applikoidaan ohut barriermuovikalvo, jonka ansiosta vuoka soveltuu MAP-prosessiin ja voidaan sulkea kaasutiiviisti PE-saumautuvalla kansikalvolla. Vuokaa voidaan käyttää erilaisten elintarvikkeiden pakkaamiseen kuten tuoreet ja prosessoidut liha-/kala-/kana-/kasvistuotteet ja valmisateriat. Vuoka soveltuu elintarviketeollisuuden olemassa oleviin pakkausprosesseihin ilman merkittäviä ja kalliita muutoksia. Vuoka voidaan painaa ja siten saadaan erinomainen brändinäkyvyys ilman lisämateriaaleja kuten kartonkiholkkeja tai muovisleevejä.

Käytön jälkeen pakkaus voidaan kierrättää pahvinkeräyksessä tai materiaalit voidaan myös helposti erottaa toisistaan ja kierrättää omina jakeinaan.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Jospak Oy on kehittänyt ainutlaatuisen, patentoitavan vuokapakkausratkaisun, jonka markkinat ovat globaalit. Vuoan avulla voidaan vähentää merkittävästi fossiilisen muovin käyttöä ja korvata sitä uusiutuvalla ja kierrätettävällä kuitupohjaisella materiaalilla.

Tuote on kaupallistettu keväällä 2018 ja rakennamme parhaillaan operatiivista toimintaa Forssassa vastaamaan kasvavaa kysyntää sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. Toiminnalla on positiivinen  työllisyysvaikutus alueella.

Muita tietoja

Jospak

The idea of the Jospak® tray is to keep food fresh with the smallest possible environmental footprint. We aim to offer an outstanding customer experience and do our utmost to reduce packaging waste and food waste.

Muita ratkaisuja
Paptic® on puupohjainen ja kierrätettävä ratkaisu korvaamaan muovia kasseissa ja muissa joustopakkauksissa.

”Muovi”pussi puusta

Paptic® -materiaalista valmistettu makeispussi

Muovia korvaava pakkausmateriaali

Paptic® -materiaalista valmistettu kassi

Ympäristöystävällisempää nettishoppailua

Valikko