Vastuullinen vaihtoehto perinteiselle muoville

Sulapac®-materiaalit on suunniteltu luonnon nerokkaita ratkaisuja mukaillen. Ne ovat kestäviä, mutta kompostoituvia, sekä kauniita että käytännöllisiä. Sulapac®-materiaaleja voidaan käyttää perinteisen muovin sijaan lukemattomissa tuotteissa, kuten kosmetiikkapakkauksissa, hengareissa, hygieniatuotteissa ja kertakäyttöaterimissa. Pääkomponentit ovat puu ja kasviperäiset sidosaineet. Materiaalit ovat kierrätettävissä teollisesti kompostoimalla (EN 13432).

Kuinka se konkreettisesti toimii

Sulapacin portfolioon kuuluu erilaisia biohajoavia ja biopohjaisia materiaaleja, joilla voidaan korvata perinteinen muovi olemassa olevissa tuotantolinjastoissa. Näin ollen materiaali soveltuu massatuotantoon, eikä sen käyttöönotto vaadi suuria investointeja. Lisäksi valikoimaan kuuluu Stora Enson kanssa yhteistyössä kehitetty ympäristö- ja käyttäjäystävällinen kertakäyttöpilli sekä kosmetiikkapakkauksia ja korurasioita. Materiaalit täyttävät korkeat laatuvaatimukset ja ne antavat tuotteille luonnollisen ja ensiluokkaisen vaikutelman. Sulapac kehittää myös uusia sovelluksia yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Sulapac® on turvallinen valinta niin luonnon kuin käyttäjänkin näkökulmasta: se biohajoaa täysin jättämättä pysyvää mikromuovia jälkeensä. Kaikki raaka-aineet ovat ruokakontaktihyväksyttyjä ja GMO-vapaita. Sulapac® on suunniteltu vastaamaan kiertotalouden tavoitteita. Biopohjaisten raaka-aineiden osuus pyritään maksimoimaan jokaisessa reseptissä ja puu on teollisuuden sivuvirtaa. Kaikki raaka-aineet ovat vastuullisista lähteistä.

Muita tietoja

Helsingissä pääkonttoriaan pitävä yritys on perustettu vuonna 2016 kahden biokemistin Suvi Haimin ja Laura Tirkkonen-Rajasalon toimesta. Suvi ja Laura halusivat käyttää biomateriaaliosaamistaan maailman muoviroskaongelman ratkaisuun ja kehittivät materiaalin, joka on monella tapaa perinteisen muovin kaltainen, mutta ilman sen haitallisia ympäristövaikutuksia. Tiiminsä kanssa he inspiroivat ihmisiä ja toimijoita ympäri maailmaa osallistumaan taisteluun muovijätettä ja mikromuovin haittoja vastaan. Sulapacin sijoittajiin kuuluu muun muassa kansainvälinen luksusmerkki Chanel sekä Euroopan johtava mediatalo Sky. Yritys on saanut tukea myös Tekesiltä sekä Euroopan Unionilta. Sulapacin materiaaleja ja tuotteita on käytössä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Kanadassa ja Japanissa. Kotimaisia asiakkaita ovat muun muassa Berner, Finnair, Lumene ja Stora Enso. Ensimmäinen ruoka-alan asiakas Fazer lanseerasi ylellisen Sulapac-suklaarasian jouluna 2019.

Liity missioomme pelastaa maailma muoviroskalta – yhteisvoimin onnistumme!

Sulapac

Muita ratkaisuja

Raaka-ainetehokas tekstiilikuitu

Uunikelpoinen paperivuoka. Walki.

PET-muoviton uunikelpoinen vuoka

Muovia korvaava paperipussi

Valikko