Uusiutuva materiaali jäätelöpakkauksiin

Kevyt, uusiutuva materiaalivaihtoehto jäätelöpakkauksiin

Maailman jäätelömarkkinoiden arvon ennustetaan kasvavan 66 miljardiin euroon vuoteen 2018 mennessä. Kun suuri osa jäätelöstä myydään pakattuna marketeissa, ei ole yhdentekevää millaista raaka-ainetta ja kuinka paljon herkun pakkaaminen vaatii. Jäätelöpakkauksen on oltava riittävän kestävä suojatakseen pakattua tuotetta, ettei se vahingoitu ja mene hukkaan.

Stora Enson kehittämä Cupforma Ice -kartonkilaatu jäätelöpakkauksiin on kestävä ja kevyt materiaalivaihtoehto, jonka valmistukseen kuluu vähemmän raaka-aineita.

uusiutuva materiaali jäätelöpakkaukseen

Kuinka se konkreettisesti toimii

Stora Enso on kehittänyt jäätelökartongin kuppimuotoisiin pakkauksiin. Uusien ominaisuuksien ansoista pakkauksiin voidaan valita noin 20 prosenttia kevyempi kartonkilaatu kuin tavallisesti. Tämä säästää raaka-aineita.

Kartongin pintaan voidaan myös valita uusiutuva PE Green -muovipäällystevaihtoehto perinteisen PE-muovin sijaan, jolloin saadaan kokonaan uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuva pakkaus eikä kuluteta uusiutumattomia raaka-ainevaroja.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Jäätelömerkit haluavat erottua toisistaan pakkauksen ulkomuodolla. Kilpailun koventuessa vaarana on uusiutumattomien pakkausmateriaalien yleistyminen. On tärkeää ymmärtää, että uusiutuvaan raaka-aineeseen perustuvasta ja kierrätettävästä kartongista voidaan muotoilla kiinnostavanmuotoisia pakkauksia, kuten suuria kuppeja – ja vielä säästää raaka-aineita käyttämällä uutta, entistä kevyempää kartonkia. Tiedostavaa kuluttajaa kiinnostaa pakkausmateriaalin eettisyys, kestävyys ja turvallisuus. Uusiutuva ja kierrätettävä kartonkipakkaus on ympäristöystävällinen valinta.

Muita tietoja

Stora Enso esitteli kartonkilaadun jäätelöpakkauksiin Interpack-pakkausmessuilla keväällä 2014. Samalla yhtiö esitteli myös mikronkestävän kuppikartongin ruoka-annoksille.

Stora Enso Cupforma Ice