Mänty luomujäätelön makuaineena

Männyn käyttö elintarvikkeen raaka-aineena teollisuusmittakaavassa on uusi ajatus.

Korkealaatuisen luomujäätelön makuaineena käytettävä mänty toteuttaa myös täydellisesti tiedostavan kuluttajan toiveita: se on kotimainen, paikallinen ja lähellä tuotettu puhdas raaka-aine, jonka alkuperä voidaan jäljittää. Tuote vastaa myös muuttuneen kulutuskysynnän vaatimuksiin eettisenä, ekologisena ja vastuullisena vaihtoehtona.

mänty maustaa luomujäätelön

Kuinka se konkreettisesti toimii

Suomisen Maito Oy:n kehittämä Jymy 1917 Mäntyluomujäätelö on uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu elintarvike. Makuaine on uutettu nuorten mäntyjen uusista vuosikasvustoista.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Jäätelö on nautintotuote. Uuden tuotteen omaperäisyys kiinnostanee niin suomessa kuin kansainvälisesti. Männyn probioottiset vaikutukset on myös tiedostettu, mutta koska tuote on aivan uusi, ei tutkimustietoa vielä ole.

Yhteiskunnallinen merkitys on ennen kaikkea mielikuvan muokkauksessa. Tuote oivalluttaa kuluttajaa siitä, mitä aarteita tämä maa tarjoaa. Jymy 1917 Mäntyjäätelö on esimerkkinä innovatiivisesta, suomalaisten luonnonvarojen käytöstä kokonaan uudella tavalla.

Muita tietoja

Suomisen Maito Oy:n jäätelön valmistus ja kaupallinen lanseeraus toteutettiin joulukuussa 2016. Saatavuus  vuoden 2017 tammikuun alusta PT-kaupan ketjuissa valtakunnallisesti.

http://www.jymy.fi/