Suomalaisia terttutomaatteja kotimaisessa vastuullisessa kuitupohjaisessa pakkauksessa

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta. Pakkausta siis tarvitaan hävikin torjumiseen. Kauppojen tomaattihyllyillä vastaan tulee muovirasioiden rivistö. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Muovilla on paikkansa, mutta aina sitä ei ole pakko käyttää. Kotimaiset NAMS-tomaatit uivatkin vastavirtaan ja tervehtivät kaupan hyllyllä iloisesti kartonkirasioissa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

NAMS-tomaatit poimitaan käsin vasta täysin kypsinä ja ne pakataan rasioihin tertuissaan, jolloin niiden maku mehevöityy aina siihen asti, kunnes ne nautitaan. Eikä ihan mihin tahansa rasioihin, vaan kuitupohjaisiin rasioihin. Näiden rasioiden ikkunat ovat puupohjaista biohajoavaa selluloosa-asetaattia. Rasiat voi huoletta kierrättää kartonginkierrätyksessä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Pakkausmateriaalien valinnoissa tulisi suosia uusituvista luonnonvaroista tehtyjä ratkaisuja aina kun se on mahdollista. Tässä on oiva malliesimerkki muovia korvaavasta tulevaisuuden kuitupohjaisesta pakkauksesta. Pakkauksissa tulisi olla esillä myös selkeästi kierrätysohjeet, sillä ne pitää saada tehokkaasti kiertämään käytön jälkeen. Tästä rasiasta löytyvät kierrätysohjeet yhdellä vilkaisulla ja se on helppo kierrättää. Tämä pakkaus on kuluttajaystävällinen, tiedostavan kuluttajan valinta ja tukee kestävää kehitystä.

Muita tietoja

Pyroll on kotimainen pakkausalan toimija, jonka kaikki tuotanto tapahtuu Suomessa yhdeksässä eri yksikössä. Pyrollin tuotteille onkin myönnetty Avainlippu suomalaisen työn merkiksi. Pyroll työllistää liki 300 pakkausalan ammattilaista ympäri Suomen ja valmistaa vuosittain yli 1,5 miljardia pakkausta johtaville kotimaisille brändeille.

Lue lisää:

www.pyroll.com

Twitter

Linkedin

Facebook

Instagram