Kuitupohjainen kartonkipakkaus leikkeleille

Tiedostavan kuluttajan pakkausmateriaali

Joka kolmannen suomalaisen kulutusvalintoja ohjaa eettisyys ja ekologisuus. Elintarviketeollisuudessa ja kaupan alalla näihin kuluttajan vaatimuksiin vaikutetaan kiinnittämällä huomiota jätteen synnyn ehkäisemiseen ja kierrätykseen. Tiedostava kuluttaja voi valita leikkeleet kierrätettävissä kartonkipakkauksissa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Pyrollin valmistama FlowPap®-joustopakkauslaminaatti on valmistettu kahdesta materiaalista: paperista ja muovista. Pakkauksen kansi on läpinäkyvää FlowPap®-kalvoa ja pohja lämpömuovattavaa Formpap-paperia. Kahden materiaalin yhdistelmä tarjoaa pakkauksille molempien materiaalien parhaat puolet: paperin kauniin ulkonäön ja uusiutuvan materiaalin sekä muovin ominaisuuden säilyttää ruoka tuoreena, kulmien helpon saumattavuuden sekä läpinäkyvyyden. FlowPap®-kalvoa voidaan käyttää sellaisenaan esimerkiksi tuoretuotteiden, kuten leivän, leikkeleiden ja leivonnaisten pakkaamiseen. Pakkauksen pohjana toimiva Formpap on lämpömuovattavaa paperia. Formpap-materiaali soveltuu hyvin mataliin rasioihin, kuten leikkele- ja juustopakkauksiin. Materiaali toimii erinomaisesti myös suojakaasupakkaamisessa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Pakkausmateriaalin valinnalla vaikutetaan tuotteesta saataviin mielikuviin. Tämä pakkaus viestii vastuullisuutta ja luonnollisuutta sekä tuntumaltaan että ulkonäöltään. Tätä materiaaliyhdistelmää käyttämällä pystytään luomaan ekologinen pakkaus vaativillekin tuotteille. Pakkaus vie myös vähemmän tilaa verrattuna tavanomaisiin ratkaisuihin. Tällaisen leikkelepakkauksen voi kierrättää kartonginkeräyksessä tai hyödyntää energiajakeena.

Ratkaisun avulla on mahdollista vähentää merkittävästi muovinkäytön määrää tavanomaisiin täysin muovisiin ratkaisuihin verrattuna.

Muita tietoja

Pyroll on kotimainen pakkausalan toimija, jonka kaikki tuotanto tapahtuu Suomessa yhdeksässä eri yksikössä. Pyroll työllistää liki 300 pakkausalan ammattilaista ja valmistaa vuosittain yli 1,5 miljardia pakkausta johtaville kotimaisille brändeille.

Lisää tietoa:

www.pyroll.com

Twitter

Linkedin

Facebook

Instagram