Rasvaa ja kosteutta kestävät kartongit helposti kierrätettäviin, laadukkaasti painettuihin jäätelökuppeihin

MM Kotkamillsin kehittämät ISLA® Ice -vaippakartonki ja ISLA® Cream -pohjakartonki yhdessä käytettyinä muodostavat helposti kierrätettävän, rasvaa ja kosteutta kestävän jäätelökuppiratkaisun, joka käytön jälkeen kierrätetään kartonkijakeessa. Puukuitu saadaan siten helposti kerättyä ja kierrätettyä paperi- tai kartonkituotteiden raaka-aineeksi. Kuppikartongin painettavuus on myös erinomainen.

Kuinka se konkreettisesti toimii

MM Kotkamillsin jäätelökuppikartonkiratkaisu, joka koostuu yhdessä käytettävistä kuppikartongista ja kupin pohjamateriaaliksi käytettävästä kartongista, on suunniteltu korvaamaan mm. muovi- tai muovipäällystettyjä materiaaleja jäätelöpakkauksissa, joiden tulee kestää rasvaa ja kosteutta.

Käytön jälkeen pakkaus on helposti kierrätettävissä kartonkijakeessa. Pakkauksen puukuidut voidaan kierrättää jopa 25 kertaa uusiin tuotteisiin. Kartongin painatusominaisuudet ovat myös erinomaiset, jonka ansiosta kartongin painopinnalla voi jakaa kuluttajalle sekä tuote- että bränditietoa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kuitupohjaiseen materiaaliin perustuva pakkaus edistää muovin käytön vähentämistä jäätelömarkkinalla. Kartonkipakkaus on käyttönsä jälkeen helposti kierrätettävissä uusien paperi- tai kartonkituotteiden raaka-aineeksi. Näin puukuitu saadaan uudelleen käyttöön sen sijaan, että käytettäisiin vain neitseellistä kuitua.

Muita tietoja

MM Kotkamills valmistaa helposti kierrätettäviä, muovipakkauksia korvaavia kuluttajapakkauskartonkeja, erikoislaminaattipaperia sekä puutuotteita.

Lue lisää:

www.kotkamills.com

Linkedin

Facebook