Kierrätettävä ja korkealaatuinen kosmetiikkapakkaus

Kartonki kosmetiikkapakkauksen materiaalina mahdollistaa pakkauksen helpon kierrättämisen ja laadukkaan painojäljen.

Kosmetiikkapakkauksissa käytetään usein hankalasti kierrätettäviä materiaaliyhdistelmiä. Luonkos-puhdistuskakut ja -saippuat pakataan kokonaan kartongista tehtyihin rasioihin, jotka suojaavat tuotetta sen käyttöiän ajan, mutta ovat käytön jälkeen helposti kierrätettävissä kartonkijakeen joukossa.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Luonkos-kosmetiikkakakut pakataan pakkauksiin, jotka on valmistettu MM Kotkamills Boardsin valmistamasta helposti kierrätettävästä kartongista. Kartonkiratkaisu on suunniteltu korvaamaan mm. muovi- tai muovipäällystettyjä materiaaleja esim. rasvaa sisältävien tuotteiden pakkauksissa. Puukuitupohjainen pakkaus suojaa öljypohjaista tuotetta koko sen käyttöiän ajan, ja tuotteen loputtua on pakkaus helposti kierrätettävissä kartonkijakeessa. Valitessaan kartonkiin pakatun tuotteen kuluttaja tekee vastuullisen valinnan.

Pakkauksen kuidut voidaan kierrättää jopa 25 kertaa uusiin tuotteisiin. Kartonki on myös erinomaisesti painettavissa oleva materiaali, joten brändi-ilmeen esille tuominen sekä tuotetiedon antaminen onnistuu helposti pakkauksen visuaalista ulkoasua vaihtamalla.

Helposti avattava ja uudelleen suljettava kartonkirasia kootaan ilman liimaa, taittelemalla. Rasia on kevyt, mutta materiaalinsa ja rakenteensa ansiosta sekä tukeva että tuotetta suojaava pakkaus.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kuitupohjaiseen materiaaliin perustuva pakkaus edistää muovin käytön vähentämistä kosmetiikkateollisuudessa. Kartonkipakkaus on käyttönsä jälkeen helposti kierrätettävissä uusien paperi- tai kartonkituotteiden raaka-aineeksi. Näin puukuitu saadaan uudelleen käyttöön sen sijaan, että käytettäisiin vain neitseellistä kuitua.

Muita tietoja

Luonnonkosmetiikkayritys Luonkos on edelläkävijä vastuullisuudessa ja arvopohjaisena yrityksenä. MM Kotkamills valmistaa helposti kierrätettäviä, muovipakkauksia korvaavia kuluttajapakkauskartonkeja, erikoislaminaattipaperia sekä puutuotteita.

Lue lisää:

www.kotkamills.com

Linkedin

Facebook