Kestävästi valmistettu tarramateriaali

Puupohjaisesta tähteestä valmistettu tarramateriaali syrjäyttää fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvan vaihtoehdon

UPM Raflatac valmistaa puupohjaisesta raaka-aineesta tarramateriaalia, joka korvaa fossiilipohjaiset materiaalit. Forest Film™ -tarramateriaali on kehitetty kiertotalousajattelun mukaisesti puupohjaisesta UPM BioVerno -naftasta, joka on valmistettu selluntuotannon tähteestä. Selluntuotannon raaka-aine taas on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

Kuinka se konkreettisesti toimii

UPM Raflatac Forest Film™-tarramateriaali vastaa suorituskyvyltään täysin perinteisiä tarramateriaaleja. Puupohjaisena tuotteena se korvaa kestävästi fossiilipohjaiset muoviset tarramateriaalit. Valmistuksessa käytetään UPM Biopolttoaineiden kehittämää puupohjaista UPM BioVerno -naftaa. BioVerno on valmistettu selluntuotannon tähteestä, raakamäntyöljystä. Selluntuotannon raaka-aine taas on lähtöisin vastuullisesti kasvatetuista metsistä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kiertotalousperiaatteiden mukaisesti tarramateriaalin raaka-aineen, UPM BioVernon, valmistuksessa hyödynnetään sellunvalmistuksen tähdettä. Tähdepohjaisten ratkaisujen hyödyntäminen mahdollistaa raaka-aineiden mahdollisimman tehokkaan käytön pidentäen niiden elinkaarta.

Muita tietoja

UPM Raflatac tarjoaa korkealaatuisia tarramateriaaleja ja -palveluita etiketöintiin. Kehitämme vaihtoehtoja fossiilisista raaka-aineista valmistetuille tuotteille. UPM Raflatac on globaali osa UPM-konsernia.

Vellamo on täysin puhdas kivennäisvesi, joka on saanut tunnustusta sekä maustaan että muotoilustaan. Suomalaisessa mytologiassa Vellamo tarkoittaa veden jumalatarta.

Katso lisää www.upmraflatac.com.

Twitter

LinkedIn

Facebook

Instagram

Youtube

Muita ratkaisuja

2. Taiteltua suojaa verkkokauppaan

3. Täysin muoviton lelupakkaus

4. Näyttävä ja helposti kierrätettävä suklaapakkaus