Kestävästi valmistettu tarramateriaali

Puupohjaisesta tähteestä valmistettu tarramateriaali syrjäyttää fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvan vaihtoehdon

UPM Raflatac valmistaa puupohjaisesta raaka-aineesta tarramateriaalia, joka korvaa fossiilipohjaiset materiaalit. Forest Film™ -tarramateriaali on kehitetty kiertotalousajattelun mukaisesti puupohjaisesta UPM BioVerno -naftasta, joka on valmistettu selluntuotannon tähteestä. Selluntuotannon raaka-aine taas on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

Kuinka se konkreettisesti toimii

UPM Raflatac Forest Film™-tarramateriaali vastaa suorituskyvyltään täysin perinteisiä tarramateriaaleja. Puupohjaisena tuotteena se korvaa kestävästi fossiilipohjaiset muoviset tarramateriaalit. Valmistuksessa käytetään UPM Biopolttoaineiden kehittämää puupohjaista UPM BioVerno -naftaa. BioVerno on valmistettu selluntuotannon tähteestä, raakamäntyöljystä. Selluntuotannon raaka-aine taas on lähtöisin vastuullisesti kasvatetuista metsistä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Kiertotalousperiaatteiden mukaisesti tarramateriaalin raaka-aineen, UPM BioVernon, valmistuksessa hyödynnetään sellunvalmistuksen tähdettä. Tähdepohjaisten ratkaisujen hyödyntäminen mahdollistaa raaka-aineiden mahdollisimman tehokkaan käytön pidentäen niiden elinkaarta.

Muita tietoja

UPM Raflatac tarjoaa korkealaatuisia tarramateriaaleja ja -palveluita etiketöintiin. Kehitämme vaihtoehtoja fossiilisista raaka-aineista valmistetuille tuotteille. UPM Raflatac on globaali osa UPM-konsernia.

Vellamo on täysin puhdas kivennäisvesi, joka on saanut tunnustusta sekä maustaan että muotoilustaan. Suomalaisessa mytologiassa Vellamo tarkoittaa veden jumalatarta.

Katso lisää www.upmraflatac.com.

Twitter

LinkedIn

Facebook

Instagram

Youtube