Helposti kierrätettävä kartonki ruoka- ja tarjoilupakkauksiin

Helposti kierrätettävä kartonki ruoka- ja tarjoilupakkauksiin

Dispersiopäällystetty kartonki sopii suojakäsittelynsä ansiosta elintarvikkeille, jotka vaativat suojaa kosteutta ja rasvaa vastaan. Kartonki ei sisällä fluorokemikaaleja tai optisia kirkasteita ja se tarjoaa uusia ekologisia vaihtoehtoja ruoka- ja tarjoilupakkaamiseen.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Kuluttajat ja brändinomistajat kaikkialla maailmassa etsivät vastuullisempia, helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja muovipakkauksille. Metsä Boardin dispersiopäällystetty kartonki voidaan kierrättää paperin tai kartongin mukana. Se on myös biohajoava ja sillä on teollisen- ja kotikompostoituvuuden sertifioinnit.

MetsäBoard Prime FBB EB antaa keskivahvan suojan kosteutta ja rasvaa vastaan, joten se sopii erityisen hyvin ruoka- ja tarjoilupakkauksiin. Dispersiopäällystetty kartonki ei vaadi erillistä muovin erotteluprosessia ja on siten helppo kierrättää kustannustehokkaasti.

Tuote on turvallinen suorassa elintarvikekontaktissa eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita. Se on täysin kierrätettävissä tavallisissa kierrätysjärjestelmissä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Dispersiopäällystetyllä kartongilla voidaan korvata muovisia tuotteita, vähentää tarpeettoman muovin osuutta ja se on helppo kierrättää. Biohajoavasta dispersiopäällystetystä kartongista voidaan tehdä keveitä ruoka- ja tarjoilupakkauksia helposti jalostajalla aikaa säästäen, kun erillisiä kartongin suojakäsittelyitä ei tarvita.

Tuote tukee resurssiniukkuutta ja kestävää kehitystä. Tuotteen tekee innovatiiviseksi sen suojapinnoite. Kartonki valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista.

Muita tietoja

www.metsaboard.com

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja. Keskitymme kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin. Tuotteidemme puhdas ensikuitu on uusiutuva ja turvallinen raaka-aine kestävästi hoidetuista pohjoisista metsistä. Olemme edelläkävijä vastuullisuudessa, ja tavoitteenamme ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa innovatiivisia pakkausratkaisuja luomaan parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla.