Helposti kierrätettävä ikkunallinen leivosrasia

Helposti kierrätettävä kartonkipakkaus leivonnaisten pakkaamiseen

Metsä Boardin kartonki- ja pakkaussuunnitteluosaaminen auttoi kehittämään Viipurilaiselle Kotileipomolle helposti kierrätettävän pakkauskonseptin. Leivospakkaus on helppo koota ja se vähentää materiaalin tarvetta 25 prosenttia ja hiilidioksidipäästöjä noin 34 prosenttia.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Metsä Boardin kevyt barrierkartonki ja uusi muotoilukonsepti antoivat Viipurilaiselle Kotileipomolle mahdollisuuden pakata tuotteitaan 100-prosenttisesti kierrätettäviin pakkauksiin ja luopua PE-päällysteestä. Dispersiopäällystetty barrierkartonki sopii hyvin leipomotuotteille, jotka vaativat suojaa etenkin rasvaa vastaan.

Yksiosainen take-away rasia on aiempaan kaksiosaiseen rasiaan verrattuna nopea koota. Rasian kanteen voidaan valmistusvaiheessa lisätä biohajoavasta muovista ikkuna, jolloin pakattu tuote saadaan hyvin esille myymälän hyllyssä.

Metsä Boardin dispersiopäällystetty barrierkartonki voidaan kierrättää paperin tai kartongin mukana. Se on myös biohajoava ja sillä on teollisen- ja kotikompostoituvuuden sertifioinnit.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Dispersiopäällystetyllä barrierkartongilla voidaan vähentää muovia, se on hiilijalanjäljeltään alahaisempi ja helppo kierrättää. Biohajoavasta dispersiopäällystetystä barrierkartongista voidaan tehdä kevyitä ruoka- ja tarjoilupakkauksia helposti jalostajalla aikaa säästäen, kun erillisiä kartongin suojakäsittelyitä ei tarvita.

Kevyt ja kestävä kartonki auttaa säästämään resursseja ja vähentää muovin käyttöä sekä edistää kiertotaloutta. Pakkauksen tekee innovatiiviseksi sen resurssitehokas rakenne, kokoamisen helppous ja helppo kierrättäminen. Kartonki valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista.

Muita tietoja

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja. Keskitymme kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin.

Lue lisää:

www.metsaboard.com

Twitter

LinkedIn

Instagram

Youtube