Metsä Boardin tarjoilupakkauskartongit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto

Maailman väestö kasvaa, muuttaa kaupunkeihin ja ostaa entistä enemmän valmiiksi pakattuja tuotteita. Kaupungistuminen ja elintason kasvu muuttavat ihmisten kulutustottumuksia; aterioita ja juomia kulutetaan entistä enemmän kodin ulkopuolella. Lisääntyvä pakkaaminen on kuitenkin tehtävä kestävällä tavalla.

Ensikuitukartongista valmistetut pakkaukset sopivat pikaruokien ja juomien pakkaamiseen, koska ne eivät sisällä haitallisia jäämiä. Tällainen kartonki vastaa hyvin tuoteturvallisuutta sekä haju- ja makuominaisuuksia koskeviin vaatimuksiin. Käytön jälkeen kartonkipakkaukset voidaan kierrättää uusien tuotteiden raaka-aineeksi.

Ensikuitukartonki on ympäristöystävällinen vaihtoehto

Kuinka se konkreettisesti toimii

Metsä Boardin valmistama ensikuitukartonki on peräisin pohjoisista metsistä. Se soveltuu erinomaisesti juomapikareiden, lautasten, hampurilaiskoteloiden ja muiden pikaruokapakkausten raaka-aineeksi. Kartongista valmistetut tarjoilupakkaukset ovat keveitä, äänettömiä ja miellyttäviä käyttää ja ne on helppo kierrättää käytön jälkeen.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Pikaruokamarkkinat kasvavat maailmanlaajuisesti 4 %:n vuosivauhtia. Kartonkisilla pakkausratkaisuilla voidaan korvata ei-uusiutuvista luonnonvaroista, kuten kokonaan muovista tai alumiinista tehtyjä take away -pakkauksia. Kartongista valmistetut pakkaukset on helppo kierrättää. Jälkikäsittelyssä kartongin pinnassa oleva mahdollinen PE-pinnoite erotellaan ja hyödynnetään energiaksi.

Muita tietoja

Metsä Board aloitti tarjoilupakkauskartongin tuotannon vuonna 2016.