Kestävämpi vaihtoehto kuplamuoville

Verkkokauppa kasvaa vuosittain noin 20 prosenttia. Verkosta ostetaan yhä arvokkaampia tuotteita, mikä johtaa lisääntyneeseen suojaamisen tarpeeseen. Pakkauksiin kohdistuu paljon vaatimuksia ja toimivia pakkausratkaisuja tarvitaan moneen eri käyttötarkoitukseen. Verkkokauppapakkausten tulee olla kevyitä, kierrätettäviä sekä helposti suljettavia ja avattavia.

Kuinka se konkreettisesti toimii

Elastic Cardboard tarjoaa uuden kestävämmän ja esteettisemmän vaihtoehdon kuplamuoville. Siinä on aaltopahvista valmistettu elastinen pakkauksen sisäosa, joka taipuu hyvin erityyppisten tuotteiden pakkaamiseen. Innovatiivisen muotoilunsa ansiosta pakkauksen sisäosa pitää tuotteen paikoillaan kuljetuksen aikana.

Täysin kierrätettävä aaltopahvinen uusiutuvasta kuidusta valmistettu pakkausratkaisu pyrkii taistelemaan verkkokaupasta syntyvää jätettä vastaan.  Pakkausmateriaalina käytetyn lainerin jäykkyys ja vahvuus on optimoitu ja se tarjoaa hyvän suojan lähetettävälle tuotteelle.

Elastic cardboard on vuonna 2018 Better with Less – Design Challenge -kilpailussa E-commerce-kategoriassa kilpaillut voittajatyö.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Pakkausvaihtoehto on erittäin monipuolinen, skaalautuva ja soveltuu hyvin erilaisten tuotteiden lähetyslaatikoksi.

Muita tietoja

Metsä Board
www.metsaboard.com

Metsä Board on johtava eurooppalainen korkealaatuisten ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Yhtiö keskittyy kevyisiin ja korkealuokkaisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin, joita käytetään kuluttaja-, myymälä- ja tarjoilupakkauksissa. Työskentelemme yhdessä asiakkaittemme kanssa globaalisti löytääksemme innovatiivisia pakkausratkaisuja, jotka luovat parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Metsä Boardin käyttämä puhdas ensikuitu on uusiutuvaa raaka-ainetta, joka on jäljitettävissä kestävästi hoidettuihin pohjoisiin metsiin. Tavoitteenamme ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä.