Tiedostavan kuluttajan pakkausmateriaali

Tiedostavan kuluttajan pakkausmateriaali

Joka kolmannen suomalaisen kulutusvalintoja ohjaa eettisyys ja ekologisuus. Elintarviketeollisuudessa ja kaupan alalla näihin kuluttajan vaatimuksiin vaikutetaan kiinnittämällä huomiota jätteen synnyn ehkäisemiseen ja kierrätykseen.

Tiedostava kuluttaja voi valita leikkeleet kierrätettävissä kartonkipakkauksissa. Tällaisten pakkausten tarjoaminen mahdollistaa kuluttajille ekologisempien valintojen tekemisen arjessa.

ekologinen kuluttajapakkaus

Kuinka se konkreettisesti toimii

Pyrollin valmistama FlowPap®-joustopakkauslaminaatti on valmistettu kahdesta materiaalista: paperista ja muovista. Pakkauksen kansi on läpinäkyvää FlowPap®-kalvoa ja pohja lämpömuovattavaa Formpap-paperia.

Kahden materiaalin yhdistelmä tarjoaa pakkauksille molempien materiaalien parhaat puolet: paperin kauniin ulkonäön ja uusiutuvan materiaalin sekä muovin ominaisuuden säilyttää ruoka tuoreena, läpinäkyvyyden ja kulmien helpon saumattavuuden.

FlowPap®-kalvoa voidaan käyttää sellaisenaan esimerkiksi tuoretuotteiden, kuten leivän, leikkeleiden ja leivonnaisten pakkaamiseen.

Pakkauksen pohjana toimiva Formpap on lämpömuovattavaa paperia. Formpap-materiaali soveltuu hyvin mataliin rasioihin, kuten leikkele- ja juustopakkauksiin. Materiaali toimii erinomaisesti myös suojakaasupakkaamisessa.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Pakkausmateriaalin valinnalla vaikutetaan tuotteesta saataviin mielikuviin. Myyvä pakkaus on kaiken A ja O, kun tuotteet kilpailevat kuluttajien huomiosta kaupan hyllyillä.

Pyrollin leikkelepakkauksen voi kierrättää kartonginkeräyksessä tai hyödyntää energiajakeena. Pakkauksella vähennetään myös uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.

Muita tietoja