Ekologinen take away -pakkausmateriaali

Eco-barrier-kartonki on ainutlaatuinen uusi tuote, jonka biomateriaalista koostuva barrierkäsittely on biohajoava eikä sisällä fluorokemikaaleja. Ratkaisu tarjoaa uusia ekologisia vaihtoehtoja take away -tuotteiden pakkaamiseen.

Metsä Board eco-barrier

Kuinka se konkreettisesti toimii

Eco-barrier-kartonki ruokapakkauksiin – MetsäBoard Pro FSB EB1 – on biopohjainen, kierrätettävä ja biohajoava. Kartonkituotteesta voidaan tehdä sellaisenaan pakkaus esimerkiksi popcornille tai ranskalaisille perunoille, joissa kontaktiaika on lyhyt. Pienellä lisäkäsittelyllä, esimerkiksi painokoneen lakkayksiköllä, siihen saadaan lisää barrierominaisuuksia jopa KIT 12 -tasoon asti, jolloin kartongista voidaan tehdä pakkauksia mm. hampurilaisille, nuggeteille, voileiville ja erilaisille täytetyille wrapeille. Kartonkiin lisätty eco-barrier antaa kartongille pientä rasvankestoa verrattuna käsittelemättömään kartonkiin.

Tuote on turvallinen suorassa elintarvikekontaktissa eikä siinä ole käytetty optisia kirkasteita. Se on täysin kierrätettävissä tavallisissa kierrätysjärjestelmissä.

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Eco-barrier-kartonkituotteiden käytöllä voidaan korvata muovisia tuotteita ja vähentää tarpeettoman muovin osuutta. Eco-barrier-kartonki voidaan kierrättää ja se on biohajoavaa. Eco-barrier-kartongista voidaan tehdä keveitä ruokapakkauksia ja myös helposti jalostajalla aikaa säästäen, kun ylimääräisiä käsittelyitä ei tarvita.

Tuote tukee resurssiniukkuutta ja kestävää kehitystä. Tuotteen innovatiivisuus on biopohjaisuudessa, luonnontuotteissa eli käytetään uusiutuvia luonnonvaroja.

Muita tietoja
Muita ratkaisuja
Valikko