Biohajoava viljelykate on ympäristöystävällinen vaihtoehto muoville

Arviolta yli miljoona tonnia muovikalvoja käytetään vuosittain viljelykatteena ympäri maailmaa. Viljelykate on materiaalia, joka levitetään maa-alueen pintaan. Sen tarkoituksena on pidättää kosteutta, parantaa maaperän hedelmällisyyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä rikkakasvien kasvua. Walkin Agripap viljelykatepaperi on täysin biohajoava, eikä sitä tarvitse siksi poistaa muovisten viljelykatteiden tapaan.  

Kuinka se konkreettisesti toimii

Walki® Agripap on valmistettu voimapaperista, joka on päällystetty biohajoavalla päällystekerroksella, mikä hidastaa paperin hajoamista. Walki®Agripap imeytyy lopulta maaperään, kun taas muovikatteesta tulee jätemateriaalia, joka on poistettava pellolta ja poltettava tai kierrätettävä korkeilla kustannuksilla. Lisäksi kate jättää usein jälkeensä muovijäämiä, jotka pilaavat maaperää ja vähentävät sen tulevaisuuden kasvupotentiaalia. Saastuneen maan sato on tyypillisesti jopa 20 prosenttia pienempi kuin saastumattoman maaperän sato. 

Taloudelliset mahdollisuudet ja laajempi yhteiskunnallinen merkitys

Perinteisesti viljelykatteet on valmistettu muovista ja niiden poistaminen pelloilta sekä vittäminen on ollut kallista ja vaivalloista. Walkin uudelle orgaaniselle viljelykateratkaisulle on tehty laaja kenttätutkimus Suomessa. Walkin Agripap on helppo levittää pelloille ja se torjuu rikkakasveja erinomaisesti. Tuotteen tehokkuuden osoittamiseksi ja tarvittaessa sen edelleen kehittämiseksi erilaisissa ilmasto-olosuhteissa, Walki aikoo tehdä yhteistyötä laitevalmistajien ja viljelijöiden kanssa, jotka ovat kiinnostuneita uuden tuotteen testaamisesta. 

Muita tietoja

Walki Group on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien tuottaja. Walki on erikoistunut kuitupohjaisten, älykkäiden monikerroslaminaattituotteiden valmistamiseen. Tuotteilla on useita käyttökohteita energiaa säästävistä rakennuspinnoitteista pakkausten barrierratkaisuihin. Walkin missio on edistää globaalien resurssien tehokasta käyttöä kehittämällä energia- ja materiaalitehokkaita ratkaisuja. 

 www.walki.com