Puunjalostusinsinöörit Uusi puun jäseneksi

Uusi puu -hankkeen uusin jäsen, Puunjalostusinsinöörit ry, PI, on biometsäteollisuuden ammattilaisten ja yritysten verkosto. Laajenevaan verkostoon kuuluu 2700 korkeakoulutettua ammattilaista ja noin 50 yritysjäsentä. Toiminnan tarkoituksena on kehittää puunjalostusosaamista, kasvattaa kiinnostusta alaan ja toimia kansainvälisenä suunnannäyttäjänä.

Ainutlaatuinen ForestBioFacts on PI:n, yritysten ja yliopistojen kanssa yhteistyönä kehitetty digitaalinen oppimisympäristö metsäbiotaloudesta. Helppokäyttöinen 16-teemainen oppimisympäristö kattaa kaiken puupohjaisista tuotteista ja teknologioista kestävään metsänhoitoon. Myös biopohjaiset nanomateriaalit, puupohjaiset tekstiilit, ympäristöjohtaminen ja investointisuunnittelu ovat esillä. ForestBioFacts sisältää myös kaikille avoimen johdantoteeman, joka antaa hyvän yleiskuvan metsäbiotalouden mahdollisuuksista ja merkityksestä globaalien haasteiden ratkaisemisessa.

”Puunjalostusinsinöörit ry:n visiona on tehdä yhdessä puupohjainen tulevaisuus, ja liittyminen Uusi puu -verkostoon on siten meille erittäin luonteva askel. Uusi puu -hanke tekee tärkeää työtä puupohjaisen biotalouden hyväksi ja yhteistyöllä saadaan aina enemmän aikaiseksi.” – toteaa Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist.

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, joka edistää puun käyttöön perustuvaa biotaloutta ja kertoo puupohjaisten tuotteiden merkityksestä yhteiskunnallisille vaikuttajille sekä poliittisille päätöksentekijöille. Uusi puu -hankkeen projektipäällikkö Virpi Korhosen mukaan maailman laajin metsäbiotalouden oppimisympäristö ForestBioFacts tukee hienosti Uusi puu -hankkeen tavoitetta tuoda metsäbiotalouden luomia mahdollisuuksia suuren yleisön tietoisuuteen.

 

Edellinen artikkeli
Nanosellusta kehitetty haavasidos Uusi puu 2021 -kilpailun voittoon
Seuraava artikkeli
Äänekosken Kehitys Oy Uusi Puun jäseneksi