Pohjoismaiden parhaat pakkaukset palkittu: neljä ScanStaria Suomeen – kaksi Uusi puu -yrityksille

Pohjoismaisille pakkausvalmistajille myönnettiin yhteensä kahdeksan palkintoa tämänvuotisessa yhteispohjoismaalaisessa ScanStar-pakkauskilpailussa. Puolet palkinnoista, huimat neljä ScanStaria, matkasivat Suomeen. Kaksi palkintoa ansaitsivat  pakkausratkaisuillaan Uusi puu -jäsenyritykset DS Smith ja Sulapac.

Kaksi muuta Suomeen tullutta palkintoa nappasivat Adara Pakkaus ja Jospak. Yhteispohjoismaiseen kilpailuun osallistui yhteensä 23 korkeatasoista pakkausratkaisua, joista suurin osa kuluttajille tarkoitettuja.

Kuitupohjaisuus hallitsi kilpailutöiden materiaaleja

Kestävä kehitys ja käytettävyys näkyivät trendeinä kilpailutöissä. Kilpailutöiden materiaaleja hallitsi kuitupohjaisuus – vain muutama pakkaus oli valmistettu muovista. Kilpailun tuomaristo arvosti palkintokriteereissään pakkausten suojaavuus- ja käytettävyysominaisuuksia, hyvää käyttäjäkokemusta, pakkauksen tarjoamaa tietoa ja kestävää kehitystä, samoin kuin helppoa hävitettävyyttä käytön jälkeen.

DS Smith juomien kuljetuspakkaus
DS SMITH FINLAND – JUOMIEN KULJETUSPAKKAUS

Tuottaja: DS Smith Finland
Suunnittelija: Jyrki Petrelius
Käyttäjä: Juomavalmistajat

Tuomariston kommentit: Yksinkertainen ja tehokas aaltopahvinen ratkaisu, joka tasapainottaa lavalle pinottujen juomapakkauskerrokset. Samalla aaltopahvirakenne suojaa juomatölkkien korkkeja. Nerokas ja minimalistinen suunnittelu vähentää materiaalintarvetta ja sitä voi käyttää erottamaan samalle lavalle pakattuja eri tuotteita toisistaan sekä kuljetuksessa että kaupan esillepanossa. Kierrätysmateriaalista valmistettuna pakkaus on kestävän kehityksen mukainen ja toimiva.

 

 

Sulapac Kohinoor-korujen rasia

SULAPAC OY – KOHINOOR-KORUJEN RASIA

Tuottaja: Sulapac Oy yhteistyössä Kultakeskus Oy:n kanssa
Suunnittelija: Ilkka Harju
Käyttäjä: Kultakeskus Oy

Tuomariston kommentit: Ekologinen FSC-sertifioidusta puusta ja sidosaineista valmistettu pakkaus. Elegantti ulkoasu, jota on miellyttävä käsitellä. Pakkaus on täysin biohajoava ja sen voi valmistaa olemassaolevilla tuotantolinjoilla. Pakkaus tuo lisäarvoa tuotteelle. Pakkausratkaisu on erittäin hyvä ja sopii hyvin luksustuotteisiin ja pakkausrasiaksi brändeille, joille kestävän kehityksen arvot ovat tärkeitä.

 

 

ScanStar-palkitut ”pakkausalan MM-kisoihin” Worldstar-kilpailuun

ScanStarilla palkitut pohjoismaalaiset pakkausratkaisut pääsevät osallistumaan pakkausalan maailmanmestaruuskilpailuna pidettyyn WorldStar-kilpailuun, jonka järjestäjä on World Packaging Organization WPO.

Suomella oli huima menestys myös viimeisimmässä, toukokuussa 2018, järjestetyssä WorldStar-kilpailussa. Neljä WorldStaria matkasi Suomeen, joista myöskin kaksi Uusi puu -jäsenyrityksille: voitokkaita olivat Pyrollin kalakantojen elvyttämiseen tarkoitettu mätirasia ja Stora Enso Packagingin Andbros Oy:lle suunnittelema valaisinten kuljetus- ja myyntipakkaus.

Lue lisää Scanstar-palkituista Suomen Pakkausyhdistyksen tiedotteesta: http://www.pakkaus.com/pohjoismaiden-parhaat-pakkaukset-valittiin-nelja-pakkausalan-scanstar-palkintoa-suomeen/

Edellinen artikkeli
Julkisuutta, päättäjäkontakteja ja kansainvälistä uskottavuutta – Montisera nappasi hyödyt Uusi puu -voitosta vuonna 2017
Seuraava artikkeli
Stora Enson Kristiina Veitola Uusi puu -hankkeen johtoryhmään