Miltei tuhat äänesti suosikkiaan vuoden Uusi puu -tuotteeksi

Uusi puu järjesti 1.–22.5.2022 someäänestyksen, jossa annettiin 985 yleisöääntä. Kilpailun voittaja ratkeaa PulPaper-messuilla 7.6.2022 klo 14.40 järjestettävässä palkintojenjaossa.

Uusi puu -yleisöäänestyksen tavoitteena oli esitellä hankkeen jäsenyritysten puupohjaisista materiaaleista valmistettuja tai valmistamia uutuustuotteita. Materiaali sai olla jo tunnettu, mutta kaupallisen tuotteen tai sovellustavan tuli olla uusi.

– Kuten ehdotuksista voi nähdä, kestävästi tuotetut puupohjaiset materiaali-innovaatiot näkyvät jo laajassa mittakaavassa kauppojen hyllyillä, kertoo Uusi puun projektipäällikkö Virpi Korhonen. Tuotteiden vastaanotto oli yleisössä hyvin innostunut ja niiden kaunista muotoilua kommentoitiin laajasti. Kilpailu oli erittäin tasainen. Moni totesi, että valinta oli erittäin vaikea, koska kaikki kilpailussa olevat tuotteet ovat loistavia ja hieno osoitus puupohjaisten materiaalien mahdollisuuksista. Moni kilpailuehdotuksista toi lisäarvoa sekä tuotteelle että loppuasiakkaalle. Puupohjaisuuden lisäarvo syntyi etenkin fossiilisten materiaalien korvaamisesta ja helpommasta kierrätettävyydestä, Korhonen sanoo.

Yleisöäänestyksen tulokset julkistetaan PulPaper-tapahtumassa 7.6. klo 14.40–15 Future Square -ohjelmalavalla ja kilpailijat ovat esillä 7.–9.6.2022 Uusi puun messuosastolla 6m50. PulPaper-messuille voit rekisteröityä maksutta tästä linkistä.

Tutustu ehdokkaisiin joko kilpailusivulla ja tai alla olevien linkkien kautta:

1. NAMS, mikä tomaattirasia! — Pyroll Pakkaukset Group
2. Elegantti leivoskotelo — Metsä Board
3. Kesänraikas jäätelökuppi — MM Kotkamills Boards
4. Premiumpakkaus leikkeleille — Pyroll Pakkaukset Group
5. Supersuloinen sipulipussi — Paptic
6. Tarramateriaalia metsästä — UPM Raflatac
7. Höyhenenpehmeä tyynypakkaus — Paptic
8. Luksuspakkaus luonnonkosmetiikalle — MM Kotkamills Boards
9. Golfpallokotelosta hyönteishotelli — Metsä Board
10. Design WC-istuin — Woodio
11. Hiilihapotuslaite biokomposiitista — UPM Biocomposites
12. Luonnon oma kosmetiikkapakkaus — Sulapac
13. Potilasturvallinen lääkepakkaus — Jaakkoo-Taara

Uusi puu

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Viemme viestiä puupohjaista biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, joka rahoittaa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta vahvistavaa toimintaa.

Hankkeen toimijat

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus – Jaakkoo-Taara – Jospak – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – MM Kotkamills – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Pyroll Pakkaukset Group – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Tampereen yliopisto – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

Edellinen artikkeli
Äänestä Uusi puu -tuote 2022
Seuraava artikkeli
Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus Uusi puun jäseneksi