LUT-yliopisto Uusi puun jäseneksi

Uusi puun uusin jäsen on LUT-yliopisto, jonka Pakkaustekniikan tutkimusryhmässä yhdistyvät uusiutuviin puukuitupohjaisiin pakkausmateriaaleihin ja niiden konvertoitiin liittyvä valmistus- ja materiaaliosaaminen.

LUT-yliopisto on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteet yhdistävä kansainvälinen tiedeyliopisto. Tieteellinen tutkimus ja akateeminen koulutus työllistävät kansainvälisessä yhteisössä noin 7 500 opiskelijaa ja asiantuntijaa. LUT-yliopisto toimii kahdella kampuksella, Lappeenrannassa ja Lahdessa.

LUT Pakkaustekniikka on yksi johtavista tutkimusyksiköistä kuitu- ja biopohjaisten pakkausratkaisuiden konvertointi- ja muovaustutkimuksessa. Tutkimusryhmä tekee aktiivista yhteistyötä akateemisten ja teollisuuspartnereiden kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tutkimusryhmän johtajana toimii Associate Professor (Tenure Track) Ville Leminen.

LUT Pakkaustekniikan tutkimus keskittyy ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisuiden valmistukseen liittyviin koneisiin, prosesseihin ja työkaluihin. Tutkimusaiheita ovat erityisesti kuitupohjaiset pakkausmateriaalit ja biopohjaiset päällysteet sekä niiden konvertointi pakkauksiksi. Tutkimusryhmällä on käytössään monipuoliset laboratorio-olosuhteet materiaalien karakterisointiin ja konvertointiin aina laboratoriomittakaavasta pilot- ja tuotantomittakaavan laitteisiin asti. Laitekanta on moderni ja muodostaa ainutlaatuisen tutkimusympäristön pakkausten konvertointitutkimukseen.

Lisätietoa: https://www.lut.fi/fi/tutkimusryhmat/pakkaustekniikka

Katso esittelyvideo

Edellinen artikkeli
Hyönteishotelliksi muuntuva pakkaus äänestettiin vuoden 2022 Uusi puu -tuotteeksi
Seuraava artikkeli
Testaa tietosi Uusi puu -visassa