Kuntamarkkinat 2020: Puupohjaisia ratkaisuja kuntahankintoihin

Uusi puu kertoo Kuntamarkkinoilla 9.-10.9.2020  kuntapäättäjille, mihin kaikkeen puu pystyy. Puu taipuu ekologiseen pakkaamiseen, tekstiileiksi ja moneen muuhun. Suomalainen, vastuullinen metsäala kehittyy kovaa vauhtia ja tarjoaa laajasti ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään. Fossiilisia raaka-aineita korvaavia biotuotteita tulee markkinoille koko ajan lisää.

Tänä vuonna verkossa järjestettävillä Kuntamarkkinoilla pääset tutustumaan puupohjaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin muun muassa Uusi puu -tietoiskujen ja -videon kautta. Voit osallistua myös Facebookissa järjestettävään Uusi puu -tietovisaan.

Uusi puu -tietoiskut:

Ke 9.9. klo 13:30-13.50 Uusi puu: Julkisten tilojen akustointiratkaisut kiertotalouden ehdoilla

Puhujat:
Tuomas Hänninen, tuotekehitysjohtaja, Lumir Oy
Virpi Korhonen, toiminnanjohtaja, Uusi puu

Tule kuulemaan puupohjaisista julkisten tilojen akustointiratkaisuista: linkki tietoiskuun.

Akustiikka vaikuttaa tilan käytettävyyteen: työskentelyyn, keskittymiseen, ymmärtämiseen ja viihtyvyyteen. Hyvällä akustoinnilla voidaan parantaa ihmisten elämänlaatua meluisissa ympäristöissä huomattavasti. Lumirin akustiikkaratkaisut valmistetaan biokuiduista, jotka sitovat ilmakehän hiilidioksidia rakenteisiin ja pienentävät rakennuksen hiilijalanjälkeä. Lumirin akustiikkaratkaisu on sisäilmalle turvallinen, päästötön, kosteutta tasaava sekä käytettävissä seinissä ja katoissa. Pinnoite voidaan sävyttää asiakkaan toiveiden mukaisesti ja se voidaan asentaa lähes mille tahansa pinnalle.

To 10.9. klo 13:30-13:50 Uusi puu: Vastuulliset puupohjaiset ratkaisut suurkeittiöihin

Puhujat:
Ninja Mielonen, markkinointipäällikkö, Metsä Tissue Oyj
Tarja Heikkilä, toimitusjohtaja, Jospak Oy
Virpi Korhonen, toiminnanjohtaja, Uusi puu

Tule kuulemaan puupohjaisista ratkaisuista suurkeittiöiden ruokahävikin ja muovin käytön minimoimiseksi:
linkki tietoiskuun.

Vuokapaperi on suurkeittiöt mullistava innovaatio, joka mahdollistaa sekä kustannussäästöt että entistä maistuvammat ruoat. Muiden SAGA papereiden tavoin vuokapaperi valmistetaan sertifioidusta puusta ja se on biohajoava ja kompostoituva. SAGA Vuokapaperi estää ruokaa palamasta vuoan reunoihin tai pohjalle, jolloin tiskaaminen sujuu nopeasti, mikä vähentää pesukuluja ja vapauttaa aikaa mm. asiakaspalveluun. Myös rasvaa ja öljyä kuluu vähemmän ja vuokapaperin käyttö on henkilöstölle vaivatonta.

Jospak -vuokapakkausratkaisu yhdistää kartongin ja muovin parhaat ominaisuudet. Pakkausratkaisu muodostuu kartonkirasiasta ja irrotettavasta muovikalvosta, vähentäen käytettävän muovin määrää jopa 85%. Vuoka on yhteensopiva elintarviketeollisuuden olemassa oleviin automaattisiin pakkausprosesseihin. Käytön jälkeen kuluttaja voi kierrättää pakkauksen pahvinkeräyksessä tai erottaa materiaalit helposti toisistaan ja kierrättää ne erikseen.

 

 

 

 

Edellinen artikkeli
Uusi puun toimintakertomus 2019 julkaistu
Seuraava artikkeli
Uusi puu -kilpailu 2021 käynnistyi – jätä ehdotuksesi 15.1.2021 mennessä