Maailman parhaimpien pakkauksien tunnustuksella palkittu Jospak mukaan Uusi puu -hankkeeseen

Jospak-vuoka

Uusi puu -hankkeeseen on liittynyt kuitupohjaisia vuokapakkausratkaisuja valmistava Jospak Oy. Jospakin kansainvälisesti palkittu pakkausratkaisu auttaa vähentämään muovin käyttöä elintarvikepakkauksissa ja tukee kiertotaloutta.

Forssalaisen startup-yrityksen Jospakin innovaatio on kuitupohjainen elintarvikevuoka, jossa on 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa. Pakkauksen muodostavat kuitupohjainen vuoka sekä erillinen muovikalvo. Kuitupohjan ja kalvon helppo erottaminen mahdollistaa materiaalien kierrättämisen omina jakeinaan kartonki- ja muovikierrätyksessä.

Pakkaus palkittiin elokuussa 2018 Pohjoismaisella ScanStar-palkinnolla ja joulukuussa 2018 kansainvälisellä WorldStar-tunnustuksella. ”Kansainvälinen tunnustus on meille tärkeää ja auttaa pyrkimyksissämme laajentaa kansainvälisille markkinoille. Uusi puu -hankkeeseen lähdimme mielellämme mukaan. Hanke tekee merkittävää työtä puupohjaisen biotalouden ratkaisujen tunnettuuden edistämiseksi Suomessa. Hankkeen jäsenenä pääsemme verkostoitumaan muiden alan toimijoiden kanssa ja yhteisin voimin lisäämään innovaatiomme tunnettuutta päättäjien ja vaikuttajien keskuudessa”, Jospakin toimitusjohtaja Tarja Heikkilä summaa.

Uusi puun projektipäällikkö Susanna Winqvist toivottaa Jospakin lämpimästi tervetulleeksi hankkeeseen.
”Kuluttajat ovat enenemässä määrin kiinnostuneita keinoista vähentää jätteitä ja vahvistaa kiertotaloutta. Jospakin ratkaisu on tervetullut lisä hienoihin suomalaisiin kestävän kehityksen innovaatioihin. Erityisen fiksua ratkaisussa on se, että pakkauksen pohjan selkeät ohjeet opastavat kuluttajaa oikeaoppiseen kierrätykseen eikä pakkauksen kierrättämisen kanssa tarvitse arpoa.”

Lue lisää:
Tiedote: Jospak palkittiin maailman parhaimpien pakkauksien tunnustuksella
www.jospak.com

Edellinen artikkeli
Hanna Kalliomäki Uusi puu -hankkeen puheenjohtajaksi
Seuraava artikkeli
Maanparannuskuiduilla ilmastonmuutosta hillitsevä Soilfood mukaan Uusi puu -hankkeeseen