JAMK Uusi puu -hankkeen jäseneksi

JAMK

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) on liittynyt mukaan Uusi puu -hankkeeseen. Hankkeessa on mukana lähes 30 suomalaista organisaatiota, jotka yhteistyössä vievät viestiä puupohjaisesta biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille.

Metsäbiotalous on tärkeä toimiala Keski-Suomessa ja yksi maakuntastrategian kärjistä. Biotalous on ollut vuosia myös yksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) painoaloista. JAMK tekee tiivistä yhteistyötä metsäalan toimijoiden kanssa ja kehittää uusia puupohjaisia materiaaleja ja puunjalostusteollisuuden sivuvirtoja hyödyntäviä tuotteita Biotalousinstituutissaan Saarijärvellä.

”Tärkeänä osana Biotalousinstituuttimme toimintaa on uusien biotalouteen liittyvien ideoiden ja innovaatioitten kehittäminen. Tuntui erittäin luontevalta liittyä mukaan Uusi puu -hankkeeseen, jotta voimme yhdistää voimamme puupohjaisten tuotteiden ja materiaalien tunnettuuden ja käytön edistämiseksi”, kertoo projektipäällikkö Kirsi Knuuttila Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

”On hienoa, että JAMKin myötä saimme hankkeeseen lisää metsäbiotalouden koulutuksen edustajia. Hankkeen vahvuus on siinä, että mukana on toimijoita monipuolisesti koko metsä- ja metsäbiotalouskentältä tutkimuksesta ja koulutuksesta yrityksiin ja edunvalvontaan”, painottaa Uusi puun projektipäällikkö Susanna Winqvist.

Lue lisää JAMKin Biotalousinstituutista: https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/vahvuusalat/Biotalous/

Edellinen artikkeli
Puupohjaiset biotuotteet herättivät kiinnostusta Arktisen neuvoston ulkoministerikokouksessa 7.5.
Seuraava artikkeli
European Bioeconomy Scene 2019 – Uusi puu -näyttely VTT:n Bioruukissa 10.7.