Äänestä Uusi puu -tuote 2022

Uusi puu järjestää 1.–22.5.2022 someäänestyksen, jossa yleisöllä on tilaisuus tutustua uusimpiin puupohjaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Tutustu ehdokkaisiin ja käy äänestämässä suosikkiasi. Äänestäneiden kesken arvotaan 10 kpl Uusi puu -kasseja.

Uusi puu -yleisöäänestyksen tavoitteena on esitellä Uusi puun jäsenyritysten (tai heidän asiakkaidensa) puupohjaisista materiaaleista valmistettuja uutuustuotteita. Puupohjainen materiaali voi olla jo tunnettu, mutta kaupallinen tuote tai sovellustapa on uusi.

– Mukana on kaikkiaan kolmetoista kilpailuehdokasta, kertoo Uusi puun projektipäällikkö Virpi Korhonen. – Kilpailuun sai ilmoittaa kaksi tuotetta tai ratkaisua jäsenyritystä kohden ja moni heistä hyödynsi mahdollisuuden. Kuten ehdotuksista voi nähdä, kestävästi tuotetut puupohjaiset materiaali-innovaatiot alkavat näkyä jo laajassa mittakaavassa kauppojen hyllyillä. Uusi puu -näyttelyssä näiden tuotteiden vastaanotto on ollut erittäin positiivinen ja vierailijat ovat olleet kiinnostuneita tuotteiden kehitystarinoista ja materiaalien alkuperästä, Korhonen sanoo.

Tutustu ehdokkaisiin joko kilpailusivulla ja tai alla olevien linkkien kautta:

1. NAMS, mikä tomaattirasia! — Pyroll Pakkaukset Group
2. Elegantti leivoskotelo — Metsä Board
3. Kesänraikas jäätelökuppi — MM Kotkamills Boards
4. Premiumpakkaus leikkeleille — Pyroll Pakkaukset Group
5. Supersuloinen sipulipussi — Paptic
6. Tarramateriaalia metsästä — UPM Raflatac
7. Höyhenenpehmeä tyynypakkaus — Paptic
8. Luksuspakkaus luonnonkosmetiikalle — MM Kotkamills Boards
9. Golfpallokotelosta hyönteishotelli — Metsä Board
10. Design WC-istuin — Woodio
11. Hiilihapotuslaite biokomposiitista — UPM Biocomposites
12. Luonnon oma kosmetiikkapakkaus — Sulapac
13. Potilasturvallinen lääkepakkaus — Jaakkoo-Taara

Äänestämään pääset tästä linkistä.

Äänestyksen tulos julkistetaan PulPaper-tapahtumassa 7.6. klo 14:40–15 Future Square -ohjelmalavalla ja kilpailijat ovat esillä Uusi puu -osastolla 7.–9.6.2022. Uusi puu -kassien voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Uusi puu

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Viemme viestiä puupohjaista biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, jonka tavoitteena on puupohjaisten tuotteiden käytön lisääminen.

Hankkeen toimijat

Jaakkoo-Taara – Jospak – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – MM Kotkamills – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Pyroll Pakkaukset Group – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Tampereen yliopisto – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

Edellinen artikkeli
Uusi puun toimintakertomus 2021
Seuraava artikkeli
Miltei tuhat äänesti suosikkiaan vuoden Uusi puu -tuotteeksi