Äänekosken päättäjät ja asukkaat tutustuivat Uusi puu -näyttelyyn

Uusi puu -näyttely avattiin 2.12. Äänekosken kaupungintalolla Suomen Metsäyhdistyksen järjestämän Kuntapäättäjien Metsäakatemia -pilottikurssin yhteydessä. Näyttely jäi loppuvuodeksi kaupungintalon aulaan kuntalaisten tutustuttavaksi.

Äänekosken kaupungin kehitysyhtiö Äänekosken Kehitys Oy liittyi vuonna 2021 Uusi puu -hankkeen jäseneksi. Jäsenyyden myötä käydyissä keskusteluissa kehitysyhtiön toimitusjohtaja, kaupungin elinvoimajohtaja Sari Åkerlund kiinnostui kuntapäättäjille suunnatusta, metsäbiotalouden mahdollisuuksia avaavasta koulutuspilotista.

Pilottikurssi koostuu kolmesta kolmen tunnin koulutusjaksosta, joista kaksi järjestetään etä- ja yksi lähijaksona. Äänekosken päättäjille räätälöidyn koulutuksen teemoina ovat metsät ja hyvinvointi, puupohjaiset ratkaisut sekä vihreää kasvua metsästä, eli miten kunta voi turvata monimuotoisuutta omistamissaan talous- ja monikäyttömetsissä.

”Kuntapäättäjien metsäakatemian pilotointimahdollisuus avasi loistavan tilaisuuden kytkeä monipuolisen metsäpohjaisen biokiertotalouden mukaan Äänekosken kaupunkistrategian valmistelutyöhön sekä avata virkamiehille ja uusille päättäjille metsien mahdollisuuksia, niin hyvinvoinnin, talouden kuin uusien tuotteidenkin kautta.” kertoo Åkerlund.

Joulukuun alussa järjestetyssä puupohjaisiin ratkaisuihin keskittyneessä lähikoulutuksessa Uusi puu -näyttelyä esiteltiin luottamushenkilöille ja viranhaltijoille ja se herätti tilaisuuden osallistujissa runsaasti kiinnostusta.

”Uusi Puu näyttely on meille Äänekoskella erittäin merkityksellinen. Näyttelyssä on nähtävillä useita tuotteita, joilla on kytkös tavalla tai toisella paikkakuntaan. Tässä on ollut hieno mahdollisuus päättäjillä, opiskelijoilla, asukkailla ja yritysten edustajilla tutustua biotalouden mahdollisuuksiin sekä mihin puu pystyy. ” Åkerlund jatkaa.

Uusi puu -näyttely oli kuntalaisten tutustuttavana 2.-23.12.2021 kaupungintalon aulassa.

 

 

Uusi puu näyttely avasi silmiäni näkemään, millaisia puupohjaisia tuotteita jo valmistetaan. Ja millaisia mahdollisuuksia tuleekaan olemaan.
— kävijän kommentti näyttelystä

Edellinen artikkeli
Uusi puun ja Metsien Suomen näyttely vakuutti somevaikuttajat
Seuraava artikkeli
Uusi puu -näyttely nyt esillä myös virtuaalisesti