Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus Uusi puun jäseneksi

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus on Uusi puu -hankkeen uusin jäsen. Kesäkuussa avajaisiaan viettävä Bioinnovaatiokeskus vauhdittaa Suomen siirtymistä kierto- ja biotalouteen ja luo kestävän talouskasvun mahdollisuuksia.

Vuonna 2021 perustetun Aalto-yliopiston bioinnovaatiokeskuksen neljä pilaria ovat 1) tohtorikoulu, 2) professuuri, 3) infrastruktuuriohjelma, ja 4) vaikuttavuusohjelma. Tutkimuksen keskiössä on monialainen tohtorikoulu, jossa ongelmia lähestytään tekniikan, taiteen, muotoilun ja kauppatieteiden näkökulmasta. Fokusalueina tutkimuksessa ovat ekologisesti kestävät pakkaukset ja tekstiilit. Bioinnovaatiokeskus rekrytoi keväällä 2022 professorin, jolla on vahva osaaminen materiaalitieteestä ja kiertotaloudesta sekä kyky verkostoitua biotalousalueen ja luovien alojen osaajien, teollisuuden ja kasvuyritysten kanssa.

Uudet läpimurtoratkaisut vaativat myös vahvaa teknologista kehitystyötä, ja siksi Bioinnovaatiokeskus panostaa lahjoitusvaroja huippuluokan infrastruktuuriin. Bioinnovaatiokeskuksen vaikuttavuusohjelman tavoitteena on maksimoida keskuksen tieteellinen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus erilaisten viestinnällisten toimintojen, tapahtumien ja verkostojen avulla.

– Uusi puu-hankkeessa mukanaolo antaa meille kanavan toimia, viestiä, ja tehdä yhteistyötä myös suomalaisten päättäjien ja yritysten kanssa. Uusi puun ja Bioinnovaatiokeskuksen linjat ovat hyvin yhteneväiset, joten jäsenyydessä on hyviä synergioita, sanoo Bioinnovaatiokeskuksen koordinaattori Susanna Ahola.

Lue lisää Bioinnovaatiokeskuksen toiminnasta täältä.

Kuva: Eeva Suorlahti

 

Uusi puu -hanke

Uusi puu kertoo, mitä puupohjaisia ratkaisuja on jo nyt markkinoilla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus niillä on ja miltä alan tulevaisuus näyttää. Viemme viestiä puupohjaista biotaloudesta yhteiskunnallisille vaikuttajille ja poliittisille päätöksentekijöille. Hankkeen päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö, joka rahoittaa metsäelinkeinon elinvoimaisuutta vahvistavaa toimintaa.

Hankkeen toimijat

Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskus – Jaakkoo-Taara – Jospak – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – MM Kotkamills – Metsä Group – Metsähallitus – Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK – Puunjalostusinsinöörit – Paperiliitto – Paptic – Pyroll – Sulapac – Suomen Aaltopahviyhdistys – Suomen Metsäsäätiö – Tampereen ammattikorkeakoulu – Tampereen yliopisto – Teknologian tutkimuskeskus VTT – UPM – Walki – Woodio – Äänekosken Kehitys

Edellinen artikkeli
Miltei tuhat äänesti suosikkiaan vuoden Uusi puu -tuotteeksi
Seuraava artikkeli
Hyönteishotelliksi muuntuva pakkaus äänestettiin vuoden 2022 Uusi puu -tuotteeksi